– Efter cirka 10 år kom jeg endelig afsted til Det Gule Rev igen, fortæller Yana Berntsen. – Det var med masser af spænding og nervøsitet, at jeg i onsdags tog afsted hjemmefra lidt senere, end jeg havde planlagt. Jeg ankom kun lige i tide til afgang fra Hanstholm Havn, hvorfra vi skulle sejle klokken seks om morgenen.

– Skibet jeg havde valgt at sejle med var “Bonito”, og da jeg kom ombord, var det hele lidt akavet. Jeg var nemlig den eneste kvinde, som skulle med på denne tur, og jeg skulle afsted helt alene. Jeg kendte slet ikke nogle af de andre. Heldigvis var de andre, som skulle med på turen meget flinke og imødekommende. Da vi sejlede ud, var humøret højt. Vi var alle begejstrede, og fiskefeberen kriblede derudad. Og jo længere væk vi sejlede fra land, desto bedre blev vejret.

– Mens vi sejlede, havde jeg lagt mærke til skippers hjælper, som virkede noget bekendt, men jeg var meget i tvivl om, hvor jeg havde mødt ham før. Jeg kunne simpelthen ikke komme i tanke om noget. Efter en kort snak med ham, gik det op for os begge, at vi har været på en tur sammen for mange år siden. Den gang var jeg omkring 15-16 år gammel, hvor jeg var ude at fiske meget med min papfar, og på det tidspunkt fiskede vi meget med Bonito. Men det havde jeg jo glemt alt om, så det var mere eller mindre et tilfælde, at jeg var kommet med på denne tur med Bonito igen.

– Efter noget tid valgte Skipper at stikke hovedet ud, og ham kunne jeg genkende med det samme. Det var nemlig Kim! Nøj hvor blev jeg glad. Det var så fedt at møde dem igen. Helt tilbage da jeg var teenager, gav de mig en oplevelse for livet, hvor de begge to var sjove, rare og meget hjælpsomme! Og det var de virkelig også, på denne tur forleden. De er virkelig gode til at hjælpe og vejlede folk.

– Da vi ankom til vores første stop, var der virkelig gang i fiskene, så vi kom alle godt på arbejde og fik varmen! Undervejs på turen, blev der fanget lidt af hvert, og der var selvfølgelig masser af torsk, sej, lubbe og makreller. Selv endte jeg med at fange min første lange nogensinde – en virkelig unik og flot fisk.

– Det var virkelig en skøn tur, og det endte med, at vi sejlede hjem før tid, for vi havde alle fanget rigtigt godt. Jeg kom hjem med 14 kilo fileteret fisk, så nu er jeg godt forsynet det næste stykke tid. Det var virkelig en fornøjelse at komme afsted med dem igen! Jeg må indrømme, at det har jeg virkelig savnet. Naturen, fiskeriet og de fantastiske mennesker! Det er helt sikkert ikke den sidste tur i år. Jeg regner stærkt med at planlægge en ny tur. På gensyn Hugo og Kim.

 

Tohatsu

 

På turen fik Yana sin første lange. Øvers ser du hende med en af turens fine lubber.

                                                På turen fik Yana sin første lange. Øverst ser du hende med en af turens fine lubber.

 

Kinetic

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This