Jagt & Fiskerimagasinet arrangerede den forgangne weekend en geddetur til Blekinge, for 17 geddesultne lystfiskere og det blev til rigtigt mange gedder til deltagerne.

– Vi fiskede i området mellem Karlshamn og Rönneby, bare 3 timers kørsel fra København, fortæller Andreas Holm fra Jagt og Fiskerimagasinet. – Gedder i Sverige er ikke aprilfredet som i vores hjemlige vande, hvilket forlænger geddesæsonen med 30 dage. Vi dyrkede selvfølgelig Catch & Release fiskeri, så bestanden beskyttes fremadrettet.

Isen var gået to dage før vi ankom, hvilket betød, at de fleste gedder ikke var blevet fisket på i over et halvt år. Vi hørte kun om én person, som havde fanget masser af gedder og bedste dag fik han hele 41 gedder alene mand på vandet i en stor vig – dog ingen store.

Torsdag og fredag blæste det med hård og lun vind fra syd-syd/vest – det absolut bedste for geddefiskeriet derover, da det presser gedderne ind i gydevigene på denne årstid.

Dagens bedste båd fangede 17 gedder fredag – største på 6,1kg gik til undertegnet i vigen hvor vi bor ved Garnanäs, men der kom en del 4-6kg fisk yderligere.

Lørdag stilnede vinden helt af og vi havde flot og stille vejr de sidste to dage – ikke det bedste gedde-vejr. Alligevel fangede vi i min båd imponerende 18 gedder op til 5,3kg. De andre deltagere havde svingende fangster og der skulle virkelig kæmpes for fiskene.

Søndag var der virkelig mange svenske både på vandet. Det blev dog til 9 gedder til min båd op til 7,0 kg til Christian Hedegaard og jeg havde en stor fisk på anslået 8-12 kilo efter flere gange. Det samme gjorde sig gældende for en af de andre deltagere, hvilket ikke gør fiskeriet kedeligt.

Søndag eftermiddag blev jeg ringet op af en af Jan Weber, som var med på turen. berettede om en kæmpe gedde, som han lige havde fanget! Da han fortalte om størrelsen måtte jeg lige ned at side og sunde mig. Gedden vejede imponerende 14,4kg. og var 116cm lang. Den var hele 63cm om livet og fik selvfølgelig friheden efter en kort fotosession. En fisk som denne kommer der ganske få af og Jan’s drømmefisk fik allerede tankerne frem på en ny planlagt fisketur til Blekinge i april 2014, hvis nogen vil med ? Gedden er den største jeg har hørt om i de sidste 4 år!

Se alle vores arrangementer på vores hjemmeside her

Vi havde desuden DK4 med for på turen, som filmede og laver et program, som sendes i løbet af maj.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This