– Så kom dagen endelig, hvor vi kunne komme ud at fiske, siger Morten Rygaard Heede. – Tre børn gør det svært at ramme de dage, hvor vejret tillader det, og ungerne ikke hænger om benet. Bilen blev pakket dagen før, og vi kom afsted lige inden, det blev lyst:

– Da vi ankommer til søen kan vi se fra vejen, at søen nærmest er helt blik stille, hvilket er et lækkert syn, da vejrudsigten lovede om 10 m/s vindstød. Vi kommer ned til havnen og får pakket båden. Det er jo altid et dilemma, hvad man skal vælge i geddespanden og med en vand temperatur på 1.5 grader ved vi, at der nok skal arbejdes en del for det. Vi får prøvet nogle pladser af, hvor vi arbejder på skrænterne og de dybeste steder i søen, som kun er 5.6 meter på det dybeste. Vi ser en del store agnfiske stimer, som vi prøver af, men uden held. Undervejs ser vi en masse måger, der dykker – og racer alt hvad vi kan derhen, men heller ikke her er der succes.

– Så begynder det at blæse op, og vi er bleven godt kolde, så vi sejler hen i læ af skoven hvor vi stille og roligt begynder at dørge hjemad mod havnen. Godt slukøret begynder vi at optage en rute på motoren til en anden god dag, hvor det måske er lidt varmere. Imens vi sidder og plotter ruten, er der pludseligt et hårdt ryk i Michaels stang. Er det bunden, du har fat i, spørger jeg. Et bund hug er jo bedre end slet ingen hug. Men bunden plejer nu ikke at rykke tilbage, og efter en meget begivenheds løs fight kommer den første gedde i båden. YES siger Michael, tænk at du endnu engang skal blive slået af mig, griner han. Min titel som Morten 0-Tur er endnu engang blevet bekræftet – troede vi!

– Michaels fisk bliver vejet til 3.8 kg, og den bliver pænt genudsat. Efter cirka fem minutters sejlads, rykker det i Mortens stang, og han må smide alt, hvad han har i hænderne og holde fast. Fisken tager et pænt udløb, men stopper så hurtigt. Vi ser hurtigt, at den er større end Michaels og pludseligt er der gang i båden. Nettet skal gøres klar, og krogen sidder MEGET yderligt. Få den i nettet, få den i nettet gisper Morten nærmest da den ruller hen over kanten og er ved at hoppe ud af nettet igen. Men så er den landet og ENDELIGT er årets første gedde landet. 5.7 kg bliver den vejet til. Begge fisk var ikke lange men godt tykke. Mortens 5.7 kg havde en rigtigt stor og flot hale. Godt glade og tilfredse vender vi snuden hjemad, og vi når lige at fange en meget aggressiv krebs, der holder stædigt fast i Michaels gummidyr. Alt i alt en rigtig god dag, som blev afsluttet med maner. Det er ikke sidste gang, vi skal ud – selvom det er en smule koldt.

 

 

Denne fine gedder var en ud af to flotte fisk det gav på fisketuren

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This