– Kalenderen skriver tidlig forår, og instinktivt tændes gnisten efter jagten på de store rovfisk i de ferske vande. Sådan siger Dennis Dyrup Mogensen. – Søhøjlandets næsten uendelige fiskemuligheder dannede igen rammerne for en dag, hvor tankerne kunne fokuseres på spinnefiskeri, naturindtryk og godt selskab med min fiskemakker, Lars Ottesen.

– Dagen startede kold og klar. Isfuglen bød os velkommen flyvende i lav højde hen over den blanke sø. Forventningerne var store, men som formiddagen skred frem, kneb det med at finde fiskene! Vejrliget skiftede til spredte byger og mere vind, men resulterede til gengæld i, at Lars over middag begyndte at få kontakt og lande fisk.

– Fiskedagen blev for mit vedkommende fuldendt med et resolut hug på min Illex Dexter shad i farven Golden Roach, hvilket resulterede i en intensiv fight og landing af en ganske hæderlig samt gydeklar madamme. Den store gedde blev selvfølgelig nænsomt genudsat, så den i fred og ro kan være med til at sikre de næste generationer. Knæk & bræk.

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This