– Efterårsfiskeriet efter gedder her i det sydlige småland er begyndt at røre på sig, fortæller fiskeguide Christian Krintel fra Swedfishing. – De første indikationer kom i starten af oktober, da Björn fra Tyskland havde booket sin tredje tur i år. Målet var mindre sandart på kastefiskeri. De var sløve, men lige pludselig flexede min klinge grundigt, da en gedde på 8.5 kg inhalerede den lille sandartjig, der langsomt hoppede hen over bunden. Det samme skete ugen efter, da fem forskere fra Lunds Universitet havde booket en tur. Det blev da til et par sandart til stegepanden i løbet af den kolde formiddag, men blodet kogte grundigt, da Shahram uden at blinke sagde “I have a really big fish!”. Og det må man da sige, at han havde. Den lille lette sandartstang flexede nemlig grundigt, og små 20 minutter senere kunne vi fotografere en fantastisk flot gedde på 9.8 kg, som selvfølgelig fik lov at svømme videre

– I løbet af de sidste par weekender løb så de første reelle geddeture af stablen, og med vandtemperaturer på 7 grader var fiskeriet var mildest talt sløjt, hvilket Jeppe og sønner i lørdags fik at mærke med kun et par hug tæt på båden. Med 10 både på søen den dag, var det dog en lille trøst at høre, at alle havde haft det rigtigt svært. Dagen efter var det Rene og hans makker Jesper, der begge er hardcore geddefiskere, som skulle prøve noget nyt. Det var stadig sløve fisk, men mens vi brugte LiveScopet til at lede efter byttefisk, så jeg et godt signal. Både Jesper og Martin kastede på den, men den afviste blankt, og først da den 3 meter fra båden fik min Giant Pigshad med UV farve lige ned oven på sig, vendte den rundt og huggede uden tøven. Det viste sig at være en bomstærk mørk pelagisk gedde på 7.6 kg, der efter en kort fotosession fik lov at lede efter bedre mad. Herefter fandt vi en kæmpe sandart, som vist fik set det meste af, hvad diverse skandinaviske grejbutikker kan tilbyde af gummi, inden den tonsede afsted langs bunden. Dog bød en gedde mere på 7,6 på en oplevelse, da den igen afviste alt, hvad gutterne kastede efter den, men gerne gumlede på min BullTeez. Hen på aftenen var der lidt mere aktivitet, og der blev landet yderligere fisk – men alle af mindre størrelse. 

– Jeg har lidt åbne datoer på geddefiskeri for 2-5 personer i sidste del af november og december dog med den risiko at vandet kan fryse til is, slutter Christian, der kan kontaktes via swedfishing.com. 

 

Friluftsland

 

På geddefiskeri med swedfishing.com

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This