– September er blandt mine ynglings måneder, skriver Jan Jensen. – Vandet køles lidt ned, rovfiskene bliver mere aktive, og der er bare lidt mere plads i naturen. I løbet af ugen blev det til en super fisketur på søen. Vinden var i øst, og der måtte slides lidt i pedalerne for at holde agn og kajak over de udvalgte pladser.

– Der var lavtryk over landet denne eftermiddag, men jeg håbede på lidt korte hugperioder fra aborrerne. Grejet var en let 6 – 7 fods “spagetti stang” og en fletline på 0,06 mm. Der skal fint grej til, når mindre jigs skal hurtigt ned i dybet og fiske. Ud på eftermiddagen kom det første hug på gummidyret, og det var et hug, der hurtigt viste sig, at tage en kontant styring den første tid. Jeg spekulerede selvfølgelig på, hvordan den rimelig tunge og selvstyrende gedde var kroget – på min enkeltkrog for enden af et  0,28 mm flourcarbon forfang.

– Flere gange fik jeg gedden halvt op i vandsøjlen, hvorefter den styrtdykkede ned til bunden 10 meter nede. Men – de moderne “spindelvævs liner” er sgu stærke og gedden kom i nettet uden at være alt for træt. Jeg gik i læ under skoven og nuppede et par fotos af fisken, der var 103 cm lang.

– Kort efter gled meterfisken ned i dybet igen, uden noget bøvl – tak for “gamet” og respekt herfra! Senere på dagen kom solen frem i perioder, mellem vind, byger og regn. Adskillige fede efterårets aborrer lod sig lokke til hug – typisk i de korte solperioder. Det var meget tydeligt denne dag. Ud på aftenen gik jeg i læ under skoven, og fandt gasbrænder og klapstol frem, og så stod den ellers på varm te og en solid gryde “hjemmelavede” popcorn….. Fedt at være kajakmand.

 

Grejxperten

 

Dej dejlige efterårs på søen i kajakken bød også på en del flotte aborrer som denne.

Den dejlige efterårsdag på søen i kajakken bød også på en del flotte aborrer som denne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This