Adreas Holm Nielsen med sin første gedde fra isen dette år. En fin fisk på omkring 3-4 kilo, der tog en skalle fisken lige over bunden. 24.1.11 – ISFISKERIET har været godt i gang mange steder i landet, og også Andreas Holm Nielsen har været godt i gang i det nye år. Søndag den 9. januar var Andreas på en længe ventet fisketur, og det var faktisk hans første tur i næsten to måneder grundet juletravlhed på arbejdspladsen, Jagt & Fiskerimagasinet i København.

– Vækkeuret ringede allerede klokken 04.30 denne søndag morgen, hvor det var mørkt og koldt, starter Andreas i sin rapport til Fisk & Fri. – Grejet skulle først lige pakkes, agnskallerne skulle tjekkes, kælken findes frem osv., for jeg havde været til stor familiefest dagen før og selvfølgelig ikke lige havde nået det! Klokken 07.00 stod jeg ved mosen. På dette tidspunkt var det stadig lidt mørkt, og det var lidt mærkeligt at bevæge sig ud i mørket på en is, som havde tøet over de sidste par dage og hvor man ikke vidste om den var sikker. Jeg fik dog hurtigt boret et par huller tæt ved land, hvor jeg kontrollerede at isen var hele 19 centimeter tyk og dermed fiskbar! Jeg riggede 7 stænger til med klokker på stangspidsen, og bundsnørene med levende skaller blev sænket ned i hullerne på forskellige dybder. Da jeg vidste, at der var et dybt hul på midten af søen, så placerede jeg stængerne strategisk på skrænten ud mod det dybe hul.

Hullerne er boret og grejet er klar. Nu skal der blot ventes på hugget. – Det første hug kom klokken 9 og en fin gedde var hurtigt op at vende et lynfoto og røg tilbage i hullet igen næsten med det samme. 15 minutter senere var der hug på hullet ved siden af og imens en gedde prøvede at hugge på den skalle, så var der endnu en skalle, som blev nappet på en anden stang. En vild panik spredte sig i mig, som desværre gjorde, at begge fiskene spyttede mine agnfisk. Øv, men jeg trøstede mig med, at det nok kun var mindre fisk som ikke kunne gabe over mine store agnfisk! Hen på formiddagen får jeg yderligere et meget forsigtigt nap, som dog slipper skallen med det samme igen, inden jeg når ud til stangen…

– Fisketuren skulle allerede afsluttes tidligt om eftermiddagen, men hvor var det skønt få lidt action efter så lang tid uden fiskeri, slutter Andreas.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This