I går var der traditionen tro geddepremiere på søerne – og en af dem, der var ude i jagten på de grønne, var Danny Vitting og hans kammerat:

– 1 maj stod for døren, fortæller han. – Min kammerat Rasmus og jeg havde fundet søen, der skulle lægge vand til dagens udfordring, fortæller Danny Vitting. – Det blev dog en lang dag, jeg ikke glemmer, for fiskeriet var svært allerede fra morgenstunden. Vi stod fire mand, som hverken så eller mærkede intet. Et agnskift til en Savage Gear Pulse Tail udløste dog et hug af en fin gedde på 7-8 kg, der dog røg i vandkanten, fordi et øjebliks uopmærksomhed fra min side betød slap line – og væk var den.

– Jeg var ret slukøret over at have mistet den fisk, der kunne have været min nye PR, men lykken vendte et par timere senere, da det samme spot i søen gav endnu en gedde af god kaliber. – Danny den her er større end den anden, så hold linen stram, hvis du vil have din  nye PR i hus, sagde Rasmus, der stod klar med nettet, hvorefter det, der føltes som en evighed, blev erstattet med et lettelses suk, da Rasmus løftede nettet fri af vandet. Det var et Westin Swimbait, som min nye PR-gedde lod sig lokke af, og vægen sagde 11,3 kilo med en længde på 109cm og 11,3 kg. Efter et par hurtige billeder svømmede den ud i sit skjul igen, slutter han.

Husk du kan læse en hel masse artikler om geddefiskeri i artikelarkivet her.

Gedderne i brakvand er fredet helt indtil den 16 maj, da de gyder senere i denne habitat.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This