geddeLørdag d. 6. februar arrangerer Fyns Fiskevand en kæmpe geddekonkurrence i tidsrummet 8 til 15. Denne dag åbnes to søer, hvor der normalt ikke må fiskes, for fiskeri. Der er en god bestand af gedder i disse søer, så det er besluttet at åbne dem nogle enkelte gange for fiskeri.

Fisk & Fri fik eksklusivt lov til at fiske efter gedder i søerne hos Fyns Fiskevand i den forgangne weekend. Her følger en lille beretning fra turen:
Isen var endegyldigt forsvundet et par dage i forvejen, så det skulle blive spændende at se om gedderne var i hugget.

Vi ankom til området mens det stadigt var mørkt, men valgte at indtage morgenkaffen i den varme bil, da det regnede og blæste voldsomt udenfor. Grejet blev gjort klar og de hele sild blev kastet i søen. Michael og David fiskede på den ene side af den største af jagtsøerne, mens Søren sad på modsatte side. Efter fem minutters fiskeri, havde Michael det første hug, men fisken blev ikke ordenligt kroget. Da lyset kom frem, kunne vi se Søren kæmpe med en fin fisk, der plaskede rundt i overfladen, inden den til sidst kom i nettet.

Kvart i elleve hyler Michaels bidmelder, og han får hurtigt givet tilslag. Stangen flexer godt, og der er ingen tvivl om at det er en god fisk. Den overgiver sig ikke så let og tager flere gode udløb. Efter lidt tovtrækkeri får vi den i nettet og op på afkrogningsmåtten. Ud med krogene og så over i vejeslyngen. Fisken måler 112 cm og vejer 10,6 kilo! Vi tager et par fotos og så bliver den store gedde genudsat.
Over de næste timer fanger Michael og jer yderligere fire gedder. På den anden side har Søren også godt gang i den. Han lander seks gedder op til ni kilo. Søren fisker med sild og indiske makreller og I kan læse hans artikel om fiskeri med død agn i februar nummeret af Fisk & Fri.

Læs mere om konkurrencen her

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This