– Kulden er kommet til Danmark og har lagt låg på mange af de mindre søer, fortæller Jens Nordmark. – Mulighederne for at fiske gedde er begrænset, for isen kan de fleste steder slet ikke bære til regulært isfiskeri. Men – det er der råd for, fordi ude i garagen ligger der nogle elektrikerrør… De blev lavet efter jeg så en video på youtube, hvor de fiskede i put & take med denne metode. Endelig kunne de komme i brug.

– I minus 5 grader og høj sol tog jeg ud til den lokale geddesø – bevæbnet med rør, øks, skovl, en lille kort isfiskestang samt en pose frosne skaller. Jeg tænkte, at nu måtte vi se, om gedderne vil lege med. Jeg fandt et spot og huggede et firkantet hul på cirka en meter inde ved bredden af søen. Jeg samlede rørene i en lang 14 meters ”pipeline”, som jeg trak op bagom mig på land. I det yderste rør havde jeg en gaffel, som jeg ville sætte skallen fast i, når jeg skubbede den ud under isen.
Når jeg satte mig ved hullet og agnede den døde agn på krogen, kom en gedde frem og kiggede i hullet. Den ville se hvad jeg havde gang i…

– Det blev starten på en fiske eventyr, som indtil videre er på 3 afsnit på youtube kanalen Jagten på The Big One. Spændingen ved at skubbe agnen ud og lade den synke til bunden, for at så forsigtigt hjule det hjem i små nyk er lige det, man kan behøve i denne corona-tid. Fokus bliver på, at få agnen der hen, hvor man vil have den – og så med spændte nerver mærke efter modstand fra en sulten gedde, der nupper skallen. Det er både spændende og sjovt. Så skynd jer ud at ”isfiske” før isen forsvinder igen. Alt I har brug for at lave jeres egne rør kan købes i Harald Nyborg for små penge. Alt hvad du aksl bruge er rør, muffer, fugeskum. Isfiske stangen er en ABU Royal Commodore, der koster cirka 99 kroner og kan købes i mange lystfiskeforretninger på nettet. Knæk og bræk der ude!

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Bevøbnet med elektrikerrøer kan du fiske gedder under isen selv når isen ikke kan bære.

Bevæbnet med elektrikerrør kan du fiske gedder under isen, selv når isen ikke kan bære.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This