– Søndag den 21/2 havde jeg og min rigtig gode fiske makker besluttet os for, at vi skulle ud efter nogle gedder fra flyderingen, nu hvor isen var begyndt at tø, fortæller Anders Nielsen. – Vi havde aftalt at mødes kl 09:00 ved et hemmeligt sted nær Harboøre. Det er et sted, vi har fiske mange gange før både fra land, båd og fra flydering, så vi vidste, at der ville være gedder at fange der.

– Solen var ved at komme frem, da vi begyndte at køre klar. D det blæste dog lidt, men ikke så meget, at vi ikke kunne komme ud og fiske. Det skulle så vise sig at være en god ide, at vi tog der hen den dag. Vi havde blot fisket i en halv times tid, da den første fisk var oppe i flyderingen. Det var en pæn lille hangedde på de små 50cm. Da klokken blev 12:00 besluttede vi os for at sejle ind for at få noget frokost.

– Da vi havde fået fyldt brændstof på rugbrødsmotoren igen, sejlede vi ud. Vi besluttede os for at ligge op af nogle siv og spinnefiske lidt, mens vi lå lidt i læ. Jeg smed en stang med en død skalle på ud og tænkte, at det kunne jo være, at der var en gedde, som ville lege med der. Den nåde dog ikke at være ude i mere end 20-30 minutter, før flåddet forsvandt og kampen gik i gang. Det tog lidt tid, men til sidst kom gedden ind. Det vidste sig at være en stor hungedde som målte 101cm og vejede 7,2kg. Der blev taget nogle billeder, og ud kom den igen.

– Så var det ellers på med en ny skalle, og ud med den. Efter små fem minutter var flåddet væk igen. Denne gang var det en lidt mindre hungedde, som målte 95cm og vejede 6,9kg. Det blev dog ikke til en større gedde de to første. Alt i alt fik vi 10 gedder fra 50cm – 101cm og fra 3 – 7,2kg.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This