Gedde

Heino Glerup Jørgensen har på sommerens fisketure både fanget sin første sandart, og en gedde over de magiske 10 kilo!

Jeg havde fisket i et par timer, under svære forhold med hård blæst og spredte regnbyger.
Mit humør var derfor ikke særligt højt og tanken om at smutte tidligt hjem, havde strejfet mig op til flere gange.
Pludselig – ud af ingenting – mærkede jeg et kraftigt hug og modhugget blev sat. Fighten føltes anderledes end andre,  og da fisken kort tid efter kom op til overfladen, skyllede glæden ind over mig. “YES EN SANDART” udbrød jeg højlydt – min første sandart nogensinde var nu en realitet.
Jeg nettede den smukke fisk og fik den målt og vejet til 72 cm og 3,7 kilo, hvorefter fisken hurtigt blev genudsat og jeg fortsatte mit fiskeri.
Omkring 10 minutter senere indtraf samme mærkelige hug og denne gang var jeg ikke så overrasket over, at endnu en sandart kom til overfladen. Jeg fik hurtigt min anden sandart i båden og denne målte 82 cm og vejede 3,9 kilo. Den blev også hurtigt genudsat og jeg fiskede videre, storsmilende resten af dagen.

Fin spidstandet bonusfisk under Søørredfiskeri

 
Det var tidligt morgen, da Franz Bodum og jeg stod ved åen med kastenettet. Vi skulle fange løjer til dagens sats efter søørreder. Det lykkedes os hurtigt at fange ca. 10 løjer og blev herefter enige om, at det måtte være nok til dagens fiskeri, så kursen blev sat mod dagens udvalgte sø. Vel ankommet, fik vi hurtigt sat to stænger med løjer og to andre, med små woblere.
Efter en del timer uden den mindste aktivitet, fik vi pludseligt et godt hug. Franz greb stangen og gav modhug og det viste sig hurtigt at være en søørred, som afslørede sig selv ved at springe helt fri af vandet. Kort tid efter, kunne jeg nette den smukke fisk, som  vi målte 53 cm, inden den hurtigt blev genudsat.
Vi fortsatte fiskeriet, og lidt senere var der igen kontakt til en fisk, Jjg gav et resolut modhug og fighten kunne begyndte. Jeg kunne hurtigt mærke, at det denne gang ikke var en ørred, da fisken gik tungt og dybt.  Efter en god lang fight, kom der et monster af en gedde til syne og efter et par forsøg med nettet, lå den endeligt sikkert i netmaskerne. Gedden blev landet på en 10 cm lang løje, på en str. 6 trekrog og uden kraftigt forfang. Det er ikke hverdagskost at man lander en så stor gedde på så let et setup, men ikke desto mindre stod jeg nu, med en stor flot gedde i armene.
Vi målte gedden til 113 cm og 10,6 kilo og en kort overgang kiggede vi lidt skeptisk på hinanden, for den vægt kunne da ikke passe – madammen virkede meget tungere. Vi kontrolvejede hende en ekstra gang og vægten viste det samme igen. Herefter genudsatte  vi hurtigt den store gedde og fortsatte med noget kastefiskeri, dog uden held.

Tillykke med fiskene, der naturligvis deltager i Fisk & Fris Predator Cup

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This