Svenske Fredrik Stjärnkvist har gjort det godt, når det kommer til de ikke bare store, men rigtig store gedder. Der har dog været lavvande et par år, men i år lykkedes det endelig igen. Fangsten har været holdt hemmelig et stykke tid, men forleden kunne han afsløre, hvad der kom i nettet her i foråret 2022:

– I foråret oplevede jeg noget, som ikke er sket i flere år – nemlig en mostergedde i nettet, fortæller han. – Gennem de sidste fem år har jeg fisket målrettet efter en ny 15 kilo+ gedde, og ofte har det føltes håbløst, men jeg er heldigvis stædig, og håbet er det sidste som forlader mig.

– Den 23 marts fiskede jeg sammen med min gode ven – danske Niels Buch Jørgensen – i et svensk vand. – De første timer skete der intet, men ved 10-tiden testede vi et nyt sted, hvor jeg nogle uger tidligere havde fået en fin fisk. Allerede i første kast blev min Ricky The Roach taget i et tungt hug, og straks efter modhugget væltede en stor gedde sig i overfladen. På det tidspunkt fattede jeg ikke helt, hvor stor fisken egentlig var, men det kom jeg til, da den nærmede sig båden – hvor jeg kunne se, at fisken var kroget virkelig yderligt. Jeg bad Niels om at være klar med nettet, men det var først efter et par kraftfulde udløb og nervepirrende hovedryst, at jeg kunne presse fisken så langt ind, at Niels var i stand til at lande fisken i første forsøg.

– I det samme fisken var i nettet, løsnedes krogen af sig selv, så jiggen sekunder efter sad i netmaskerne… Fisken, der var 118 centimeter, var enormt bred over ryggen og vejede sanseløse 16,0 kilo. Selv om jeg fiskede resten af dagen, så må jeg indrømme, at jeg befandt mig et helt andet sted…

– Kæmpegedden er min femte gedde over 16 kilo og den syvende over 15. Det næste bliver nok at satse på en ny PR – selvom det nok næsten er umuligt, slutter han.

Fredriks gedderekord er i øvrigt 18,8 kilo, så han skal nok finde både tålmodighed og stædigheden frem – igen.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This