– Hej Fisk og Fri, lyder det fra Emil Ove Jensen. – Jeg var ude på min sidste geddetur inden fredningen med min bror, søndag den 13. marts. Vi var kørt langt efter gedderne og var først ude på vandet mellem 10-11 tiden. Her fiskede vi mange forskellige spots hele dagen – uden én eneste kontakt. Omkring klokken 17 får min bror den første kontakt, som er en følger, der drejer af lige foran båden.

– Efter cirka 30 minutters stilhed sejler vi lidt længere ned på spottet. Vi ligger anker et stykke ud fra hjørnet af en sivkant. Efter fem minutter på spottet placerer jeg et kast lige helt inde i hjørnet af sivene. Så ser jeg en rigtig stor fisk komme efter, og den hugger 1,5 meter fra båden. Jeg får givet et hårdt modhug, men på mirakuløs vis undgår fisken krogene og slipper agnen igen. 3-4 kast igen kommer den samme fisk efter min agn igen og drejer fra én meter fra båden uden at hugge. Jeg kaster videre og igen omkring 3-4 kast senere kommer den tilbage, og denne gang hugger den enormt hårdt lige ude foran mig.

– Gedden trækker i en stor bue halvvejs rundt om båden, og jeg får den hevet tættere på igen – og så river den én ellers næsten blokeret bremse direkte nedad. Efter den er gået helt ned, kunne jeg så begynde at hive den op. Jeg får den nettet og målt til 98 cm. Det var det hele værd. Solen var i mellemtiden gået ned under træerne, så vi besluttede os for at kalde det en dag og kørte tilfredse hjem igen, slutter han.

Gedden huggede på en Mctail – glitter sober med chartreuse paddletail monteret. 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This