Laksesæsonen er i fuld gang i Norge, hvor rigtig mange danskere per tradition forsøger at fange sommerens atlanterhavslaks i en af de norske elve.

– Det er et fiskeri med en lang historie og stolte traditioner, som går langt tilbage i tiden, fortæller Jeppe Larsen. Det gælder også for Helge Larsen fra Morud på Fyn, som første gang fiskede laks i den norske lakseelv Gaula helt tilbage i 1950erne, og sidenhen også har fået sine tre sønner med. Fiskeriet har hvert år forgået med udgangspunkt fra Vårvolden Camping i Støren, hvor der er blevet fisket på valdet Vold Vald.

– Sådan var det også i aftes, da en stor laks tog hans 32 grams Möresilda. En lang kamp kunne begynde, og først efter 45 minutters fight kunne den efterhånden 84 årige Helge Larsen lande sin til dato største laks. Vægten viste 14,4 kg og den målte 112 cm. Helge slog dermed familiens rekord, som hans egen far sjovt nok havde sat i 1976 på det selv samme vald. Hvis nogen ønsker en tur op til Norge, kan Helge i øvrigt varmt anbefale
Vårdvolden Camping i Støren. Pladsen har meget fine hytter og rigtig godt laksevand lige i baghaven til en meget rimelig pris. Knæk og bræk og god sommer.

 

GHrejXperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This