Flot farvet Lammefjordsørred som huggede på en lille tangloppe. Efter et par hurtige billeder blev den nænsomt genudsat. Af Rasmus Bager

08-12-2011 – RASMUS BAGER som er niende klasses praktikant her på Fisk og Fris redaktion blev i går sendt med vores skribent og kystfluefisker, Rasmus Ovesen, til Lammefjorden for at fiske vinterørreder.

-Vinter fiskeriet kan til tider være rigtig godt i fjordene specielt i december og januar, og man kan være rigtig heldig at fange nogle rigtig fine fisk. Vi har derfor været en tur i Lammefjorden, for at se om der var gang i fiskene. Allerede fra første kast var det aktivitet i overfladen, og hen af morgnen så vi flere rigtig flotte fisk. Blot efter fire kast har Rasmus Ovesen allerede fisk på fluegrejet. Det viser sig at være en farvet undermåler og bliver med det samme sat ud igen.

Rasmus Ovesen i fuld fight med gårdagens største fisk.

– Efter en times fiskeri med masser af aktivitet i overfladen, får Rasmus Ovesen igen kroget en flot vinterørred på 1,5 kilo. Og blev nænsomt genudsat efter et par hurtige billeder. Kort efter bliver endnu en fin havørred over målet ladet, men da den er farvet for den sin frihed igen. Vi har en god morgen med en masse aktivitet.

– Vi havde svært ved at få fiskene til at bide, og vi endte i str. 12 tanglopper i naturlige farver som fx brun, og selv dem var de forsigtige med at hugge på. En klassiker og vinter kunne være en Pink pattegris eller Flammen i lyserød, fluer med knald på, gerne nogle vilde farver så fiskene bliver provokeret til at hugge. Man kan være rigtig heldig at fange mange fisk, hvis man lige rammer dagen.

– En ting man skal huske når man fisker havørred i fjorden, er at de farvede fisk og fredet i perioden 16. november – 15. og skal genudsættes. Kun blanke fisk over målet må hjemtages i denne perioden, slutter Rasmus Bager.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This