– Torsdag eftermiddag tog jeg på dappefiskeri efter karper, og jeg var lidt spændt på, om der overhovedet var liv at se, for jeg vidste, at søen for nylig havde været ramt af iltsvind, hvor en del karper var bukket under, fortæller Henrik Carl. – Ved ankomsten så jeg straks flere karper, og allerede i første kast inhalerede en mindre koikarpe mit brødstykke. Jeg missede desværre fisken i modhugget, men der gik ikke lang tid, hvor en skælkarpe på omkring 5 kg snuppede brødet og måtte en tur på land.

– Lidt senere fik jeg øje på en spejlkarpe, der gik og suttede på nogle blade i overfladen, og en perfekt serveret brødskorpe i overfladen var mere end den kunne stå for. Det første udløb var næsten ustoppeligt, og der var forsvundet mere end 40 meter line fra hjulet, før jeg fik vendt fisken. Da den endelig måtte kapitulere, viste den sig da også at veje 10,2 kg. Herefter fulgte en mindre koikarpe, og så blev fiskeriet svært. Til sidst fik jeg dog øje på en flok fisk i kanten af åkanderne, og da de ikke reagerede på det brød, jeg havde kastet ud, besluttede jeg at prøve med en langsomt synkende regnorm. Det var åbenbart den rette medicin, for en orange koikarpe snuppede ormen i første forsøg. Efter en fin fight kom fisken i nettet, og jeg kunne se, at det var en fisk, jeg havde fanget før. Den var vokset siden sidst, og vægten viste 9,1 kg. Dejligt at se, at der stadig var flotte fisk i søen.

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This