Per Sjøstrøm fra Verona sørgede for fuld pot til disse to lystfiskere ude på Østersøen den 12. februar – altså seks fisk.PER SJØSTRØM fra Verona på Nordbornholm fortæller den 14. februar, at han netop har haft to dage på havet i træk, ovenpå dårligt vejr, med "fuld pot" og med største laks på 12,4 kilo.

Det ikke kun vinden der gør det svært at komme på havet. Havnene på Bornholm er også ved at fryse til. Men det lykkedes at komme på havet både den 12. og 13 februar.

Fuld pot er seks fisk, hvilket er den maksimale kvote hos Per pr. tur. Lystfiskerne bestemmer selv om fiskene skal genudsættes, men fra 2012 er der loft på hvor mange laks du kan hjembringe i hans båd. Når seks er gokket – så sejler båden retur til havnen.

Per fortæller også, at han har indført princippet i tråd med den skærpede linje, som den svenske regering har indført ved at stoppe for erhversfiskeriet efter Østersølaksene på åbent hav, som netop har været årsag til den tilbagegang, som vi igennem lang tid har oplevet. Derfor kvote – eller "fuld pot"-princippet som Per kalder det. Et princip der for øvrigt også er fuldt op hos svenskerne i Simrishamn.

Når det er sagt, så er seks laks da også en meget anseelig mængde, når den bliver fordelt mellem 1-4 personer. Seks laks i båden – fordelt på to personer. Sådan!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This