Jakob Bech Benediktson med sin første kongelaks fra Fraser River. Et eksemplar på 10,0 kilo, som han netop har fanget på Fisk & Fri’s Canadatur.DAGEN STARTEDE kl. 5.00, hvor deltagerne på Fisk og Fri’s tur til Fraser River Lodge i Canada blev samlet til fælles morgenmad. Jakob Bech Benediktson er en af dem der deltager på turen.

– Vi pakkede herefter en hurtig madpakke og var alle meget spændte på dagens tur, hvor vi skulle ned og fiske efter kongelaks. Jeg er selv nybegynder med at fiske, og jeg var derfor ekstra spændt på, hvordan det ville føles at fange en laks, som måske har svømmet 200 km op ad strømmen og kunne veje om mod 25 kilo, fortæller Jakob og fortsætter.

– Samtidig var jeg også nervøs for, om jeg overhovedet ville være i stand til at kunne fange én, eller om jeg kun skulle være tilskuer til de andre deltagers fangster. Puha, fortæller en forventningspresset fisker.

– Vi blev delt op i to grupper med hver sin guide og drog herefter ned til floden. Vores guide, Dale, var en typisk canadisk skovhugger-type, som havde god tålmodighed med at sætte mig ind i, hvorledes jeg skulle fiske efter kongelaksen. Det var en lidt anderledes måde vi fiskede på, end jeg lige havde regnet med. Måden vi skulle gøre det på, var at der blev sat et 2-4once blylod på linien. Efter blyloddet var en linie på ca. 2,5 meter, hvor der bare sad en krog og en rød kugle. Vi skulle så kaste blyloddet op mod strømmen, hvorefter det skulle glide ned ad strømmen ca. 30 meter.

– Der skete ikke meget den første time vi fiskede, så jeg valgte derfor at tage en lille pause for lige at samle tankerne. Pludselig havde en af de andre fået noget på krogen, og det virkede som om, at det var en af de eftertragtede kongelaks. Jeg fik derfor ny energi og begyndte at lave nogle flere kast, beretter Jakob.

– Efter 3. kast var der pludselig gevinst – et kæmpe ryk i linien, som bare efterfølgende bare begyndte at løbe derud af. Jeg blev lidt paf, da jeg ikke helt var forberedt på, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde heldigvis en god makker ved siden af mig, som fortalte mig, hvordan og hvorledes jeg skulle trække og i det hele taget håndtere hele processen med at få fisken i land. Efter en mindre kamp og en del kræfter lykkedes det mig at få fisken i land, hvor en af de andre gutter landede den i nettet. Det var en super flot kongelaks, som vejede 10 kilo – og hold da helt op en krabat. En god start på en god uge på Fraser River Lodgen, slutter Jakob.

Det kan man da kalde en fantastisk start – og sikkert også en oplevelse, som Jakob kommer til at leve længe på.

Følg med her dette holds tur på fiskogfri.dk i denne uge – mon ikke der kommer flere spændende oplevelser fra The Fraser RiverLodge!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This