Her er det Allan med ny PR torsk på 17,4 kilo og 120 centimeter. ALLAN H. KRISTOFFERSEN var i midten af september taget på en to dages tur til det Jydske Rev. Turen startede med tømmermænd, men sluttede med lange arme og et par nye PR fisk til flere af turens deltagere.

Her fortæller han om turen:

– Efter en rask lille personalefest om lørdagen med 4000 deltagere fra Danske Bank, tog 12 af os til Thyborøn om søndagen for at prøve kræfter med elementerne, store torsk, langer mv. Vi stævnede ud af havnen mandag kl. 1.00 om natten ombord på M/S Bodil. Forventningerne til de kommende 45 timer på havet var tårnhøje. Forrige års tur var blevet aflyst grundet hårdt vejr, så nu skulle det endelig være! Som vi stod der på dækket, var forvandlingen fra galla til heldragt slående, og mon ikke broderparten af vore kolleger ville have vanskeligt ved at genkende os endsige forstå, hvad der havde fået os køre helt fra København til Thyborøn midt om natten? Havde nogen dristet sig til at kalde det afvigende adfærd, havde jeg været tilbøjelig til at give vedkommende ret. Tanken strejfede mig på ny da jeg lå i køjen og forsøgte at ignorere larmen fra den bankende dieselmotor, skibets rullende gang og den konstante fare for at trille ud af øverste køje. Fiskeriet startede meget kontant næste morgen. Hurtig morgenmad, første stop og fast fisk. Ikke bare til mig, men til alle ombord. Det var gode fisk. Jeg mistede desværre min til vraget og var voldsomt skuffet. Jeg riggede hurtigt om og satte øjeblikkeligt pirken ubehjælpeligt fast i vraget. Tredje rig og igen et voldsomt hug. Absolut en måler. Jeg holdt fisken hårdt af frygt for vraget, men pludselig blev linen slap. Låsen var knækket. Min uheldige start til trods fik jeg hurtigt del i det fantastiske fiskeri. Igen og igen kom der store flotte torsk på dækket, og en af kollegerne fik endda en dobbelt med to målere. Det varede således ikke længe før torsk på 7-9 kg kun fik begrænset opmærksomhed, og efterhånden begyndte flere, jeg selv inklusive, at fiske målrettet efter lange. Min første af slagsen nogen siden vejede omkring fire kg. men den rekord blev dog hurtigt ændret til 6,5 kg.

Det fantastiske fiskeri fortsatte dagen igennem. Udover torsk og lange blev der fanget makrel samt enkelte lubber, knurrehaner, mørk- og lyssej. Allerede om eftermiddagen havde jeg fanget flere fisk, end jeg havde turde drømme om, og tog det derfor relativt afslappet, da jeg på ny fik et godt hug. Efter de første kritiske sekunder, hvor det lykkedes at holde fisken fri af vraget, blev stangen sat til rette over bæltet, og jeg brugte hele min krop til at pumpe fiske op i et jævnt tempo. Skipper så torsken før jeg og spurgte hvad Svends fisk vejede. Svend svarede stolt 16 kg. hvortil Skipper tørt konstaterede at han var ved at miste sin rekord. Kort efter blev min torsk vejet til 17,4 kg. Perfekt kroget og ny personlig rekord! Hvilken tur! Tak Skipper, slutter Allan

Fisken vil blive tilmeldt Rekordfisken

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This