Chiel Robben er netop nu med på Fisk & Fri’s læserrejse til Fraser River, B.C. hvor hårdt bliver sat mod hårdt i kampen mod floderns enorme stør!

23-08-2012 – TREDJEDAGEN på Fisk & Fri’s læserrejse til Fraser River i British Columbia, Canada, bød på størfiskeri i topklasse. Fisk & Fri’s Chiel Robben er med på turen og kommer her med en dugfrisk rapport om fisk, der potentielt kan veje over det firdobbelte af en selv og trække båden flere kilometer ned af en vildtbrusende flod:

– Efter to dagens fiskeri efter kongelaks og pukkellaks var dagen kommet til størfiskeriet – et fiskeri som jeg havde glædet mig enormt til at prøve kræfter med. Dagen startede med en formidabel morgenmad bestående af bacon & eggs med tilbehør på Fraser River Lodge, og klokken seks kørte vi med de dygtige guider op til Canyon-området. Området er kendt for lidt færre, men til gengæld rigtigt stor stør, så alle deltagerne var hooked på dagens fiskeri. Allerede efter 10 minutters fiskeri pillede den første stør ved agnen, og dette kan, modsat hvad man kunne tro om så stor og grov en fisk, være meget stille med kun få små nøk på stangtoppen som indikation. Modhuggets timing er derfor essentielt, men guiden havde helt styr på det og Jesper Stenholm var den første i rotationen til at fighte fisk. Jesper fik overrakt stangen, og komplet overrasket over fiskens enorme kræfter måtte han give alt igen og støtte sig mod rælingen! Fisken tog adskillige tunge udløb, så hårdt skulle sættes mod hårdt, men til slut lykkedes det endeligt for Jesper at vinde kampen, og dagens første stør på 143 centimeter var en realitet!

– Herefter gik det stort set slag i slag, og endeligt blev det min egen tur. Igen gav guiden modhug og overrakte mig stangen. I de samme jeg fik stangen, tog fisken et langt udløb ned af floden, mens Level Draggen på multihjulet blev spændt til det yderste. Pludselig kunne jeg mærke linen ramme en sten, hvorefter linen blev slap. Fisken var væk, og jeg var fuldstændig målløs! Heldigvis gik der ikke længe, før der var hug igen, og denne gang gik det bedre, og efter en hård og intens fight kunne jeg se min første stør i overfladen. Guiden landede støren, der i den specialbyggede vejeslynge blev målt til 126 centimeter – sikke en fantastisk oplevelse!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This