– Jeg elsker tidligt forår, for nu er det igen muligt, at nå nogle timers fred om ørerne med at svinge fluestangen efter en lang arbejdsdag. Sådan lyder det fra Per Fischer. – Fiskene er ikke længere koncentreret i bunden af fjordene, og det er ikke svært at finde plads på kysten, nu hvor havørrederne har spredt sig godt rundt.

– Thomas Berg og jeg tog et hurtigt smut i fjorden efter arbejde her forleden, og det var ikke forgæves. Thomas ankom lidt før jeg gjorde, og på vejen i bilen bimlede telefonen. Det var Thomas, der lige ville sige, at han havde smidt den første fisk på det nordlige muslingerev. Det er ikke let at køre og nyde turen, når en kammerat står i vandet og mærker fisk…

– Vel ankommet til P-pladsen kommer snakke-Jørgen… der lige skulle hilse på min hund, og fortælle om hans egne tre hunde… og, og, og… Venligt afsluttede jeg samtalen og “spurtede” ned med muslingerevet, hvor Thomas befandt sig.

– “Heldigvis” havde han ikke mærket mere, så jeg kunne roligt få tid til at sætte flue på, mens vi småsludrede lidt. Så var det ellers ud på revet. Thomas bevægede sig nord på. Vinden kom fint ind fra en sydøstlig retning og gav fint liv ind over revet samt på bagsiden. Lidt efter mærkede Thomas fisk igen, men kun en “puffer” – og så nappede han en lille undermåler. Godt for ham.

– Jeg havde sat min nye kreation på – en klon mellem en hundestejle og en kutling. Det var en flue, som jeg lige havde “bygget”, og den var vel egentlig bare en modificeret Muddler Minnow – som var en meget populær flue tilbage i 80’erne. Havørredens fødeemner i den kolde tid er ofte reduceret til hundestejler og tanglopper. Min lille hundestejle/kutling imitation har givet mig de sidste tre fisk i fjorden, så – den har nu sikret sig en fast plads i min boks.

– Vi holder en lille pause, drikker en fyraftensbajer og rykker lidt nordpå. Solen er ved at være svagere nu og godt på vej ned. Jeg fisker yderkanten af et blæretangsbælte af, og en fin fisk tager fluen. Første kegler den lidt rundt, og faktisk roder den sig ind i en busk, så jeg må vade lidt dybt for at få den frigjort, men det klarer den så heldigvis selv. Og så stikker den af – fedt fedt… En fisk i fin kondi. Efter en fin fight kommer den ind og nettes fint. Det er en smuk forårsørred på 55cm, der hakkede min nye kreation… Vi fiskede lidt videre, og solen gik helt ned: Det var sku da en meget god fyraftenstur!

 

Jans Lystfiskershop

 

Den lille fiskeimitation er fortrindlig når havørredes føde i det tidlig forår står på hundestejler. De gule Diamond Fish eyes gør det godt

Den lille fiskeimitation er fortrindlig, når havørredes føde i det tidlig forår står på hundestejler. De gule Diamond Fish eyes gør det godt. Øverst Per Fischer fra Fishmadman med smuk forårsfisk i fra Isefjorden.

 

Havørredes maveindhold en tidlig forårsdag - hundestejler, ålekvabbeyngel og tanglopper

Havørredes maveindhold en tidlig forårsdag – hundestejler, ålekvabbeyngel og tanglopper.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This