I april trækker rimterne op i åernes øvre løb for at gyde. Nogle af dem har allerede været der hele vinteren for at overvintre – og de trækker blot endnu længere op. I år sker det hele lidt tidligere på grund af den varme vinter, så der har været godt gang i rimterne i de øvre dele af åerne i et stykke tid nu. En af dem, der har været ude og dyrke det sjove rimtefiskeri er Jesper Larsen fra Gilleleje.

– Fremme ved åen fik jeg hurtig rigget til, da der var meget aktivitet på overfladen, fortæller han. – Planen var at fange rimterne på flådfisket franskbrød, som er en virkelig effektiv agn. Et par håndfulde knust toast blev krammet og kastet ud. Al belastning blev koncentreret tæt på waggler flåddet, der var indstillet med en takellængde på 120 centimeter ud til krogen, som var en str. 8 widegape.

– Jeg monterede et stykke franskbrødsskorpe på krogen og kastede ud. Flåddet lod jeg stille og roligt drive med strømmen, og allerede i andet drift kom hugget. Modhugget sad perfekt, og det skulle vise sig, at det var en noget større rimte end forventet. Sikken en skønhed. Den flotte rimte vejede 2025 gram, slutter Jesper.

Har du selv været ude at fiske? Husk at sende os din fangstrapport på jb@fiskogfri.dk

 

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This