– Med stigende vandtemperaturer eksploderer livet i det lave vand i Østersøen, fortæller Sven Hille, der igennem en del år har skrevet for Fisk & Fri. – I øjeblikket tager jeg derfor hver chance for at fiske i 2-3 timer enten tidligt om morgenen eller sent på aftenen. Den mest effektive metode er trolling med kun et par stænger, sideplanere og Dipsy Divers. Disse metoder kan også bruges på mindre joller og gummibåde.

– I de sidste par dage har jeg oplevet et bonanza-fiskeri med mange mindre ørreder, smukke torsk, sej og hornfisk, fortsætter han. – I går ​​var forholdene perfekte igen med sol, en del vind og lidt skumtopper på vandet. Umiddelbart efter udlægning af tredje stangen tog en fin havørred en Nasty Boy fra Danish Lure bag en lille Snap on Diver fra Scanlure. Umiddelbart efter biddet sprang fisken flere gange fri af vandet. Glæden var stor, da havørreden endelig var i båden efter få minutter fight.

– Herefter fulgte flere hug næsten hvert 5-10 minut, og et par mindre ørreder blev fanget. Da kursen mod havnen blev sat efter cirka to timers fiskeri, blev en anden smuk ørred lidt under det magiske 70 cm-mærke den fisk, som afsluttede denne vellykkede korte tur. Jeg elsker foråret og jeg elsker havørreder. Tag selv ud og prøv det fantastiske forårs fiskeri fra din båd, slutter han.

Har du også været ude og opleve foråret med fiskestangen i hånden, så send os din beretning og et foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Grejxperten

 

Sven Hille havørredtrollling

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This