– Fjorden er ved at vågne, og vi har haft lækkert forårs vejr de sidste par uger, fortæller Flemming Winther. – Der var rigtig ved at komme liv i fjorden med masser af fødeemner tæt under land, men med en koldfront fra nord, blev det hele lige sat på pause, så fiskene i min baghave blev svære at finde. Og dem man kunne finde vsar ikke på finnerne og lige så hugvillig som tidligere.

– De sidste to aftener, viste der sig hurtigt et mønster, og valg af den rigtige agnstørrelse skulle vise sig at være den rette løsning. Monteret med en Light Inline enkelt krog fra VMC kunne jeg nette denne skønhed, der fulgte min 10 grams Møresilda i kobber helt ind til stangspidsen. Et kort spinstop udløste hugget. Klassikeren Møresilda har været i grejboksene siden 1955. De bliver solgt under navnet “Remen” og ejes af firmaet Rapala VMC. De har en meget livlig vrikkende gang i vandet og ligner en svømmende lille fisk, som med lidt voldsomme bevægelser laver en masse ballade i vandet. De kommer i forskellige størrelser og farver, så der er lidt for enhver smag.

– Mens solen gik ned, svømmede havørreden tilbage ud i fjorden. Stille kunne jeg gå tilbage mod bilen med en dejlig fornemmelse i kroppen. Tænk at man på to hurtige aftenture ved fjorden har kunne lykkes med at lande en 51cm og en 50cm havørred, slutter han.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This