Her er Fisk & Fri’s redaktionchef, Gordon P. Henriksen, på geddefiskeri – med både flydedragt og redningsvest. 22.4.2011 – ALT FOR FÅ fritidsejlere bruger redningsvest, når de er til søs. Det viser en undersøgelse lavet af WebPol for Beredskabsforbundet. Kun 59,8% sejlere i jolle – her i blandt lystfiskere – svarede, at de bruger redningsvest hele tiden, når de er ude at sejle.

– Det overrasker desværre negativt, at så få bruger redningsvest til søs. Netop når nu størstedelen af dem, der drukner, ikke har båret redningsvest. Foreløbige tal viser, at der i 2011 allerede er druknet 11 personer. Af de 11 havde de 8 ikke redningsveste på. Sammenholdt med, at der i gennemsnit drukner en person om måneden, så ser 2011 ud til at blive et negativt år, fortæller Beredskabsforbundets præsident Bjarne Laustsen, MF (S).

Beredskabsforbundet kører i øjeblikket med støtte fra TrygFonden en kampagne i april og maj under navnet: Husk vesten! Målet er at få flere fritidssejlere og lystfiskere til at bruge redningsvest.

– At skabe sikkerhed er en naturlig aktivitet for Beredskabsforbundet. Generelt har vi stor ekspertise i forebyggende kampagner, og med midlerne fra TrygFonden kan vi nu sætte fokus på et område, hvor der er stort behov. Vi skal have ændret adfærden blandt fritidssejlerne og lystfiskerne, så antallet, der bruger redningsveste, stiger. Når man er til søs, må man ikke gå på kompromis med sikkerheden, fortæller Bjarne Laustsen.

Ifølge statistik fra Søsportens Sikkerhedsråd er der i perioden 2008-2010 omkommet 42 fritidssejlere og lystfiskere til søs. I næsten alle tilfælde bar ingen af de omkomne redningsveste.

Af gode råd til sejlerne kan Beredskabsforbundet blandt andet nævne altid at bruge redningsvest, og at der er nok til alle om bord på båden. Sørg for at redningsvesten er i synlig neonfarve (f.eks. gul, orange og rød – selvlysende eller med kraftige reflekser), så du ikke går i ét med havets mørke farver. Fortæl familie eller venner hvor længe du planlægger at være ude at fiske eller sejle, og hav altid en opladet mobiltelefon med.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This