Når du står på kysten, med fluestangen en bidende kold vinterdag i januar, er der ikke noget der kan varme, som en sveddryppende fight med en af kongerigets blanke overspringere. Michael Zinn, aka Dr. Zinn, er en af de fluefiskere, der virkeligt har succes med det iskolde fiskeri. Læs med her, og få hans bedste tips til de kølige flueørreder.

Af Ask Futtrup

Det er midt i november. Fisk & Fri har sat den dygtige fluefisker Micael Zinn i stævne på den lokale kro, til en snak om vinterens fiskeri efter kystens blanke sølv. Michael, der er 42 år, har igennem meget af sit liv travet de sjællandske kyster tynde i jagten på det ultimative adrenalinrush: Fighten med en stor blank overspringer – på fluestangen.

Igennem de senere år, har Michael taget et nyt våben i brug, nemlig flyderingen: – Spinnefiskerne har altid haft en fordel i og med, at de kan nå de fisk vi som fluefiskere kun kan betragte misundeligt fra land, fortæller Michael og fortsætter: Flyderingen i sig selv udgør i sig selv ikke en fordel om vinteren, men jeg forlader aldrig carporten uden. For jeg har, med den i bagerummet, muligheden for, at fiske meget mere vand af.

Fint nok, tænker du nu, kære læser, men skulle jeg ikke lære noget om vinterfiskeri? Jo selvfølgelig skal du det, så lad os dykke ned i det, og lade Dr. Zinn fortælle.

LÆS HELE HISTORIEN I DECEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This