Juniorafdelingen i Brede å Lystfiskerforening havde den forgangne weekend arrangeret en fluebindingsmaraton og som de foregående år var det en stor succes. Vi har fået en kort beretning fra Jens Peter Jensen, formand i Brede-Å Lystfiskerforening.

-Fredag aften var det Allan Hansen fra Rødekro der bandt kystfluer med de fremmødte, som i år bestod af lige mange seniorer som juniorer.

Som noget nyt havde vi i år sat et videokamera samt en projektor op. Dette fungerede ganske udmærket da Allan viste hvordan tre forskellige kystfluer skulle bindes. Da Allan kørte hjem blev der kløet på med kystfluerne og de sidste ihærdige juniorer kom først i seng kl. 02:00.

Lørdag kl. 8:30 kom Søren Klünder til morgenmad og efterfølgende skulle han undervise i at binde tørfluer. Søren fortalte først om diverse værktøjer samt forskellen på Sadler og nakker. Dette var meget informativt.

Den første flue vi skulle binde var klassikeren Adams og den anden endnu en klassiker Royal Wullf. Søren forklarede at det måske ikke var de nemmeste fluer at starte med. Men når først vi kunne mestre teknikkerne med disse to fluer, villa alle andre være nemme at binde. Det vigtige med lige netop denne type fluer, er at proportionere er rigtigt.

I år var der desværre ikke så mange juniorer tilmeldt, men til gengæld havde vi flere seniorer med end vi plejer. Der hersker nok ingen tvivl om at vi skal have os et fluebindingsmaraton igen til næste år. Og de mange seniorer er selvfølgelig velkommen, arrangementet er jo ikke kun forbeholdt juniorerne, slutter Jens og tilføjer at det var nogle trætte lystfiskere, der kunne tage hjem efter endt arbejde lørdag eftermiddag.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This