LIge nu bliver der landet en del flotte tortsk i Københavns Havn, så det er bare med at få pakket fiskestængerne og komme afsted:

– Onsdag den 14 oktober havde min søn, Marcus, og jeg besluttet at bruge den sidste del af eftermiddagen på at prøve fiskeriet efter torsk i Københavns Havn, fortæller Jacob Bøggild. – Det var vores debut med den form for streetfishing, og vi satsede på Refshaleøen. Det første spot, vi udså os, var vindblæst – for at sige det mildt. En stiv sidevind gjorde det svært at holde følingen med vores jigs. Vi var lige ved at give op, da jeg fik hug ganske tæt på kanten, hvor vi stod. Vores første havnetorsk var en realitet. Den viste sig at veje 1,35 kilo. Jeg havde forventet en større fisk, da den fightede stenhårdt på det lette grej.

– Ganske kort tid efter fik Marcus hug, også tæt på kanten. Det var klart en større fisk. Denne gang landede vægten på 3,7 kilo, hvilket vist ikke er helt ringe for en havnetorsks vedkommende. Efter nogle kast mere, var vi, trods fangsterne, så trætte af vinden, at vi blev enige om at finde et sted nærmere Centrum. Vi fandt et sted, hvor vinden var en anelse mindre generende og følingen med grejet derfor bedre. Efter et par kast fik jeg et seriøst hug af en fisk, der lod til mindst at være på størrelse med den, Marcus havde fanget. Desværre stod den af på vej op. Som trøstpræmie fik jeg i to efterfølgende kast en torsk på lige over 2 kilo og en lige over kiloet. Så skete der ikke mere, og vi var så fiskemætte og nedkølede af vinden, at vi droppede det tusmørkefiskeri, som vi ellers havde planer om at forsøge os med. Vi cyklede i stedet hjemad med en stor fælles oplevelse i bagagen.

 

Forshaga Akademin

 

Jacbo Bøggild med en fin torsk fra Københavns Havn.

Jacbo Bøggild med en fin torsk fra Københavns Havn.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This