Mads Hussing fra dk4 fiskemagasinet havde indbudt Henrik Arvedsen & undertegnede til molefiskeri, og det kom der et par flotte fisk ud af – plus selvfølgelig en god film, som du har til gode, fortæller Jesper Larsen.

– Jeg ankom som den første på molen, for at bakke op om dette molefiskeprogram. Jeg elsker den simpelhed, der er i dette fiskeri – så jeg gik i gang med at montere mit købeforfang og kastede ud for at fiske stationært efter devicen – ”kast ud og vent”. Lidt efter ankommer Henrik Arvedsen, og så er vi begge i gang. Men fortidens vilde isinge og skrubbe fiskeri på dette sted lader vente på sig. Pludselig er der et hug, der ser lidt vildt ud, og 40 meter ude kommer en ordentlig plade af en fladfisk op, men slipper – det var sku da en hvar…

– Kort efter er der hug igen på stang nr. 2 – og yes; endnu en hvar har hugget, og denne gang kommer dem med op. Snart ankommer Mads med børsteorm og kamera holdet, så vi kan beundre pighvarren sammen. Pludselig falder der endnu et hug, og en fin skrubbe kommer op. Før frokost har jeg skiftet tilbage til sildestrimler, og pludselig er der nu hele to stænger, som står og vipper med fisk. Den første stang afslører et dobbelthug af pighvar og på den næste stang er det dælme også pighvar. Vildt!

– Frokosten bliver lavet, for jeg har lovet holdet “molebøffer” på herremanér. Nu bliver det Henriks tur til at få molepighvar, og det luner igen, at den kom med op. Totalt kommer vi op på fem molepighvar, hvilket set med sjællandske briller er ret vildt. Strømmen og vinden ændrer sig dog – og inden længe sker der absolut intet… Henrik formår dog at fange en skrubbe på aktivt fiskeri – og mætte af molebøffer samt et fantastisk pighvarfiskeri, takker vi glade af og siger på gensyn.

 

https://www.friluftsland.dk/

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This