– Pludselig i uge 29, fik jeg muligheden for at fiske i Lakselv, siger Jan Riisager. – Jeg var egentlig på vej til Gaula med syv andre gutter, men lav vandstand og nedlukningen i perioder af fiskeriet i Gaula gjorde, at troen ikke var helt i top. Og bum, så kom der et opslag på FB fra Olderø Fly Fishing Lodge, hvilket åbnede muligheden for en uges fiskeri hos dem. Så af sti afsted. Efter lidt køren i bil og et par flyture, blev jeg hentet i Lakselv Lufthavn, som ligger godt 200 km syd for Nordkap.

– Jeg havde en superfed tur til Lodge Olderø. Her spillede alt – lige fra dejlig mad og gode hytter til nogle fantastiske guider, som havde styr på deres elv. Vi blev kørt rundt fra det ene gode beat til det næste, og selvom der var sommervandstand, så var der spænding i hvert kast, hvor fluen svingede ud over elven.

Det var især mikro fluer på 2 cm, der blev luftet godt, og resultatet udeblev ikke: Jeg fik to grilse og en forrygende laks på 99 cm, der var godt 10 kilo. Der var smæk for skillingen under fighten med den store fisk, men René Gerken, styrede nettet og kom med beroligende råd, så det gik bare perfekt. Hvor var det bare en unik oplevelse, som sad lige i skabet – og nu går tankerne selvfølgelig på, hvordan der kan blive plads til mig der igen…måske under en ny  pandemi… Tak for en dejlig oplevelse til teamet bag Olderø Fly Fishing Lodge.

 

Owner

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This