– Min fridag i fredags gav bonus med et par fine bars på land, siger Jørn Nordahl. – Der var for en gangs skyld ikke den vanlige indblanding fra talrige makreller, så barsen havde på denne tur endeligt chancen for at komme først på agnen, hvilket resulterede i både min til dato største og mindste bars på samme tur:

– Jeg var selv – i flot krabbegangs-stil – kravlet yderst ud på en af høfderne med min trofaste 5,6″ Wildwing UL-stang. Peter havde erhvervet sig nogle megaspændende – og UL-venlige weedless-jigs, som jeg da lige skulle prøve. Og hold da magle de funkede bare! Allerede på dagens anden høfde – og i tredje kast – var der “fuld banjo” på min lille hvide klinge. Der var slet ingen tvivl om, at det var den ægte vare, for der blev trukket nedad – nedad – nedad! – Barsen er simpelthen vores heftigste fighter, og den tonser derudaf som en rød-kluds-provokeret tyr.

– Det lykkedes dog rigtig fint at lægge et vedvarende modpres, som gjorde, at sidste halvdel af den nervepirrende fight foregik overfladenært. Jeg var derfor tidligt i fighten klar over, at det var en seriøs basse, jeg havde fingrene i. Som så ofte før med denne voldstærke art blev landingen kaotisk, for jeg havde barsen inde over netrammen hele tre gange, inden en god bølge hjalp den “i hus” i fjerde forsøg.

– Du kan læse mere om Jørn´s superfede havbarstur her.

 

GrejXperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This