– Jeg havde som så mange andre luret lidt på vejrudsigten, og det skulle for første gang i år blive rigtig lunt, fortæller Lukas Horup Helweg-Larsen. – Jeg besluttede derfor at tage en hurtig overnatning sammen med en kammerat. Vi hoppede i bilen, og kørte rundt til en håndfuld søer, for at kigge efter tegn på liv. Efter et par timers søgen ankom vi til en skovsø, hvor vi fandt en håndfuld fisk stående i solen. Beslutningen om at valg af sø faldt rimelig hurtigt herefter, og vi gik hurtigt tilbage til bilen for at læsse vores barrows, og så var det ellers bare med at komme i gang.

– Vi fik hurtigt sat vores ting op og lagt stænger ud. Inden jeg selv havde nået at lægge mine stænger ud, råbte min makker på pladsen længere nede. Han havde inden for de første 10 minutter fanget en stor karusse på mindst halvandet kilo. Jeg var i gang med at teste en ny variation af Specimen Baits Coconut Unique pops, så valg af takler og agn var derfor spinner rig med 15mm Coco Pop-ups på alle tre stænger. Fodringen var 20-30 halve boilies i samme variant spredt over hver stang. Efter blot en time fløj den ene stang for fuld smadder, og efter en lang fight på det lave vand, kom den første fine spejlkarpe i nettet. Fisken var i rigtig fin stand og vejede omkring 6,5kilo.

– Der blev sat en frisk pop up på, og så blev taklet lagt ud på samme plads igen med 30 halve boilies spredt henover. Først senere på aftenen var der aktivitet på pladsen i form af bobler, men til trods for det, skete der intet. Jeg hoppede i posen og så frem til en varm nat med 8 grader. Klokken 01 kaldte naturen på mig, og jeg måtte stå ud af posen for at slå en streg i busken. Ligesom jeg blev færdig, var der bud efter agnen igen, og jeg sprintede ned mod stangen, som var på vej i vandet. Jeg havde naturligvis glemt min pandelygte i teltet, så det blev en lidt stram fight, men efter en 10 minutters tid kom endnu en fisk i nettet.

– Jeg afkrogede den og lagde den i en slynge, så der kunne skydes billeder morgenen efter. Desværre sov jeg tungt igennem resten af natten, og vågnede klokken 6 af fuglesang og solskin. Jeg besluttede at skifte kroge på to af stængerne, som havde givet fisk på turen, da jeg var i tvivl om de var så skarpe, som jeg ønskede det. Kort efter jeg havde lagt stænger ud igen med frisk agn og nyslebede kroge, kastede jeg 15 halve boilies over hvert takel igen. Imens jeg var i gang med at lave en kaffe, var der et par små bip på en af stængerne, som resulterede i en lille skælkarpe på 2-3kg. Nu var klokken blevet 07.30, og det var nu tid til at få taget lidt billeder af nattens fine spejlkarpe, som lå i slyngen. I takt med at jeg var i gang med at gøre kamera klar, løb stangen jeg havde placeret imod et sunket træ med fuld smæk. Fiskene satte sig fast i træet hele to gange i løbet af fighten, men med hårdt pres fik jeg den ud begge gange. Jeg var glad for, at jeg havde valgt at tage 3.5lbs stænger med, da det virkelig hjalp under fighten. Da jeg kiggede i nettet og så turens 4 fisk, kunne jeg se at den havde været glad for de nye boilies. Fisken var kuglerund og da den kom på måtten, blev der pludselig meget hvidt omkring gattet. Den var helt klart fan af de nye Coconut Unique boilies, og det var jeg også. Fisken vejede lige over 8 kilo, og med sådan en trio af vilde spejlkarper kunne man ikke være andet end godt tilfreds med starten på karpesæsonen.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This