– Søren Skøtt Laursen, hans far Finn og Finns kæreste Susan, har siden forårsæsonen hjulpet mig med at testfiske Sundfisker Systemtackle i Langelandsbæltet, som er en ny serie af saltvandsmedetakler, beretter Christian Sundfisker. – De er rigtig dygtige og kender området godt. Jeg har længe haft en haft en stående invitation til at tage med dem på fladfisketur, og i går lykkedes det endeligt.

– Om formiddagen sejlede vi ud fra Spodsbjerg Havn. Vinden var svag og Langelandsbæltet viste sig fra sin bedste side. Det betød dog, at afdriften var for langsom at taklerne skulle spinnes over bunden for at få de flade i tale. I starten nippede fiskene meget forsigtigt, og der skulle lokkes med små dunk. Senere på dagen blæste det op. Afdriften kom op på 1 knob, og der kom lidt strøm i vandet. “Bunden vågnede”, og fladfiskene kom i hugget. Vi fiskede på dybder fra 14-6 meter. Fiskene var hjemme på alle dybder, men det bedste fiskeri havde vi på 9-11 meter.

– Mine takler er konstrueret, så man hurtigt kan skifte farve, og dermed fiske sig ind på det fiskene foretrækker på dagen. Vi benyttede kombinationer af hvid/orange, hvid/rød, sort/grøn og hvid/gul. Denne dag virkede de stort set lige godt, og vi landede masser af fisk – ofte som dobbelthug. Sidst på turen skiftede jeg fra sort/grøn til hvid/gul og afmonterede attractorbladet ved loddet. Fede sandorm kom på krogen, og taklet blev sendt til bunden. Nu var vi i et kantområde med færre fisk. Jeg mærkede en fisk puffe til agnen. Den var snu og først i tredje forsøg klappede fælden. Til start føltes det ikke som en stor fisk, men halvvejs oppe ved båden vågnede den til live og gav en fin fight, hvor den resolut ville nedad.

– Da fisken kommer til overfladen viser det sig at være en rigtig flot Langelandsspætte, som var et godt stykke over de 40 cm. Det var en superfin tur i bedste selskab. Der blev fanget omkring 150 fladfisk, hvoraf en stor del blev genudsat. Der var en overvægt af skrubber, godt med spætter og kun enkelte isinger. Fælles for dem alle var en optimal kondition og foderstand. De har brugt sommeren til at æde sig tykke og fede, hvilket tegner godt for efterårssæsonen.

 

Friluftsland

 

Der var godt bud efter Christian Sundfiskers nye systemtakler på turen til Langelandsbæltet.

Der var godt bud efter Christian Sundfiskers nye systemtakler på turen til Langelandsbæltet.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This