– Min lillebror og jeg var i går taget til Nordhavn for at deltage i torskekonkurrencen, som Hvidovre Sport havde arrangeret i samarbejde med Spar Lystfiskeri, beretter Silas Pelle Jensen. – M/S Fyrholm, Øby og Skipper var fyldt med glade og spændte lystfiskere klokken 07.30, da der sku trækkes lod om pladserne. Min bror og jeg var heldige at få en plads i agter som ønsket.

– Klokken 08:00 sejlede vi ud. Skipper H.C satte kursen nordpå, hvor imod de andre både valgte at blive omkring København. Og det var det der sku til, for vi startede ud med en masse torsk imellem 2-3kg. Ikke længe gik der før skipper prøvede et nyt sted, og her var for alvor det, som vi søgte – nemlig store, flotte torsk! Først blev der fanget fine torsk på 4.0kg og 4.9 oppe i stævnen, og den største var der mange, der troede, ville blive vinderfisken.

– Vi prøvede at tage et drev mere over samme sted, og der fik jeg en torsk på, som jeg troede var en undermåler, da den bare fulgte med hele vejen op. Men – da jeg får den lige under båden tager den et voldsomt udløb, og selvom bremsen var spændt helt, så stoppede den ikke. Jeg var sikker på, at jeg var røget i skruen. Så hurtig som jeg er, råber jeg efter noget at skære linen med. Det var nok godt, at der ikke stod en klar til at skære, for et par sekunder efter stopper udløbet og jeg kan mærke, hvordan den slår med hovedet dernede, så vidste jeg det var en god størrelse. Op kom den og vægten sagde 5.8 kilo. Den vidste jeg godt ville blive svær at slå for de andre. Men, men, men – allerede i næste stop blev den slået af en Jan Godsk, som vandt med en fisk på 7.8kg. Alt i alt en super god tur med mange store torsk og godt selskab.

 

Hvidovres Sport

 

Jan Godsk med konkurrencens største torsk.

Jan Godsk med konkurrencens største torsk.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This