I morges kunne bådene sejle afsted kl. 7:00, hvor starten i går blev udskudt til kl 12:00. Til gengæld blev de kaldt hjem kl 12:00. (Foto: Gordon P. Henriksen) SELVOM VINDEN VAR HÅRD for flere trollingfiskere i går, så lykkedes det, at få 47 laks fanget i Trolling Master Bornholm. Hård vind var årsag til, at gårsdagens start blev rykket fem timer, men til trods for kortere fisketid, så blev der landet laks i går- på anden konkurrencedag i Trolling Master Bornholm.

Hård vind har betydet at mange fiskere vendte tilbage til Tejn Havn før tid eller søgte i nødhavn i Listed, Svaneke eller Årsdale, og Fisk & Fri kunne hilse på flere godt slidte trolling fiskere i havnen i går.

Både danske, svenske og norske trollingfiskere var i går repræsenteret på podiet, da de syv største laks blev vejet på anden konkurrencedag i Trolling Master Bornholm. Men det blev en svensker, der løb med sejren. Christian Christoffersson fra Sverige var et lille kvarters tid om at lande en laks på 14,980 kg. og gevinsten for den fangst er på 2000 kroner.

Sverige fik også føringen i landskampen foran Danmark og Tyskland. Den bedste båd i konkurrencen igår blev båd 286 med skipper Göran Claesson Sverige vandt landskampen både i 2008 og i 2009.

Idag blev ikke til nogen laks i dag for trollingbåd nummer 286 med skipper Göran Claesson. Men båden kan alligevel beholde sin titel som bedste båd en dag mere. – Vi vil gøre vores bedste for, at fange laks i morgen, så vi kan beholde det grønne flag, siger Göran Claesson. For lykkes det for den svenske båd at beholde førstepladsen i den konkurrencen efter endnu en dag på havet i morgen, så vinder mandskabet 20.000 kroner.

Her er det finnen Andreas Sundberg med dagens største laks på 13,26 kilo. Svenskerne fører hold og landskampen, mens en dansker stadig sidder på den største fisk hidtil. I morgen afgøres det hele. (Foto: TV2 Bornholm)

Det er ikke noget med at sove længe og nyde, at det er weekend i morgen tidlig for hverken Göran eller de andre 237 trollingbåde, der er tilmeldt Trolling Master Bornholm.

Den sidste konkurrencedag skydes nemlig i gang en time tidligere end planlagt – altså klokken 06.00 for de store både. – Der vil være skippermøde i værftet i Tejn klokken 05.30, de store både kan sejle ud klokken 06.00, og de mindre klokken 06.15, siger Jan Jørgensen, der er en del af konkurrencens dommerkomité.

I dag måtte alle bådene kaldes ind kl 12:00 pga. hårdt vejr. – Det er selvfølgelig rigtig ærgeligt siger Jan Jørgensen til Fisk & Fri. Men vejret kan vi ikke styre og det er positivt at der er fanget så mange laks i forhold til tidligere år omend gennemsnitsstørrelsen har været mindre.

Bjarne Lehne, som deltager i konkurrencen og fortæller Fisk & Fri at bølgerne var 2,5 meter høje i dag og han er glad for at arrangørerne tog beslutningen om at kalde bådene ind i dag. Det var en barsk omgang i vores 21 fods båd, 11’eren, men det lykkedes alligevel at få 2 laks op til 6,1 kilo i dag, slutter han.

Den nødstedte trollingfisker bliver slæbt ind til Tejn af en af dommerbådene i Trolling Master. Vejrforholdene er bestemt alvorlige og dette resulterede i formiddags i at besætningen på en trollingbåd kom i nød, da båden tog vand ind. Båden deltager i Trolling Master Bornholm og besætningen meddelte selv dommerkontoret, at der var problemer med motorstop, og at båden begyndte at tage vand ind.

Flere af de øvrige deltagere i konkurrencen kom besætningen til undsætning. De to mænd er nu reddet over på et andet fartøj og bliver sejlet til Tejn Havn. Trollingbåden bliver trukket i land. Besætningen havde både redningsveste og flydedragter om bord.

Konkurrencen afgøres i morgen, og både indvejning og præmieoverrækkelse vil kunne følges på TV 2/Bornholm.

Konkurrencens største fisk indtil videre blev fanget af Frank Yde fra Thy i onsdags. Den vejede 17 kg, og med mindre der i morgen bliver fanget en laks på over 17 kg, så vinder Frank Yde 50.000 kroner.

I aften kan du se live udsendelsen 19:30 på TV2 Bornholm hvor Fisk & Fri’s Gordon P. Henriksen er gæst for at fortælle om Fisk & Fri’s dækning af trollingfiskeri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This