– Mit fiskeri er så småt ved at blive flyttet fra fjorden til de Mønske yderkyster, hvor der er strøm og forholdsvis dybt vand, fortæller Martin Bosen. – Jeg tjekkede vejrudsigten forleden aften, og den sagde fornuftige forhold næste morgen på en af mine favorit sommerpladser, så turen gik til Møn for at se, om der var liv på pladsen.

– Pladsen er et sted, hvor trækkende fisk tit tager ophold, med en masse sand og spredte pletter med vegetation, og havørrederne fulgte “manuskriptet”. Jeg vidste, at jeg ikke havde ret lang tid at fiske i pga. en skadet arm/skulder, men der gik heller ikke længe, før den første kontakt kom, det blev dog til et enkelt hug. Lidt efter knaldede en fin cirka 50’er fisk til blinket, som kom i nettet. En mindre målsfisk kom også en tur i nettet.

– Herefter kom jeg på et splitsekund hele følelsesregistret igennem, da en 3-4 kg fisk kom buldrende hen over sandbunden efter mit blink og huggede under stangspidsen. Fisken rullede voldsomt i overfladen og spyttede herefter krogen ud. Turen tilbage gav dog en “trøstepræmie” i form af denne smukke og særdeles velfightende havørred, som også blev turens største. På pladser som denne skal man huske at fiske selv de mindste områder med vegetation, da selv en lille plet kan holde fisk, som tager et ophold. Fiskene blev fanget på Shootingstar i farven natural tobis fra Sixtylures fisket med god fart. Sommerfiskeriet er skudt i gang, det er bare med at komme ud på vores fantastiske kyster og nyde de tykke havørreder. Knæk & Bræk – Martin.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This