Gedderne kan være super svære i marts op til legen, og mange steder har de faktisk allerede været på leg nu, fordi denne vinter har været så mild. Men – når det lykkes at ramme bulls-eye lige inden gydningen, kan der vare tale om rigtig store fisk, der peaker i vægt. Det var netop sådan en fisk Marcus Møller Andersen fik her den anden dag.

– Min fiskemakker Robin og jeg havde besluttet os for at tage til en stor lokal sø for at fange en af de helt store madammer lige før gydningen, fortæller han. – Vi fik sat vores lille 12 fods fiskemaskine i vandet, motoren blev startet og så gik kursen ellers mod det første spot. Jeg sad og riggede en af mine shad18´ fra High5Lures til, mens Robin styrede båden.

– Da vi ankom til spottet, tog jeg som sædvanligt de første par kast, mens Robin var i gang med at rigge sine agn til, fortsætter han. – Jeg tog jeg mit femte kast ud mod et dybt hul, hvor jeg lod min agn synke til bunden, og jeg nåede ikke meget mere end tre omdrejninger og et spinstop, før der var fleks på klingen. Jeg sagde med det samme, at det var god fisk på, og ikke lang tid efter korrigerede jeg til “det er en rigtig stor fisk det her”. Robin farede op og fik fat i nettet, mens jeg fik fightet fisken ind til båden, hvor den blev skovlet i nettet. Vi råbte og skreg og var helt ude af den, mens vi fik målt og vejet monstergedden til 113 cm. og 12,2 kilo, slutter de. 

De to gutter er 16 og 18 år samt fisker under navnet “DanishPredatorFishing”. De er pro staff’ere for High5Lures, og har mange gode fangster på de håndlavede agn. Da de var til Predator Cup i 2019 fangede Marcus således en ny PR i sandart på en drop9, og sidste år slog han også sin gamle PR i gedde på The 29’er Twister. Gedden vejede 11,2 kilo og var 112 cm. Sandarten vejede 4,5 kg og var 79 cm. Det er i alt tre nye personlige rekorder på et halvt år, hvilket må siges at være ret godt gået. 

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This