Juniorfiskeren Oliver Andersen på 13 år fra Vester Nebel, som har fisket i 3 år, er så heldig at bo hvor grunden går ned til Vester Nebel Å. Han er derfor tit nede ved åen for at fiske med sin bedste ven Sophus. Oliver fisker dog også tit i de lokale put and take søer, hvor han for nylig fik den største fisk, han nogensinde har fanget:

– Min makker og jeg var taget en tur til Stenvad Put and Take, fortæller han. – Vi startede med at gå og sighttfiske med et Præsten blik på. Jeg fik bid et par gange, men de sprang af igen. Pludselig fik jeg en fisk på, og den kæmpede godt imod. Jeg fightede med den 10 minutter, da min makker skulle løbe efter vores net, og det endte med, at den knækkede min nye UL-stang, som kun var tre måneder gammel.

– Jeg fik dog fisken på land, og den var ikke så stor. Jeg fik rigget en ny stang op med et Bulldog blink. Vi gik rundt om søen for at se efter nogle af de store fisk. Pludselig så vi, at der stod en stor fisk. Vi prøvede at få den til at være interesseret i vores blink, og først gad den ikke, men efter nogle kast var mit blink pludselig væk. Jeg kunne mærke, at mit hjerte bankede hurtigt, for jeg var meget ivrig og spændt. Kampen varerede cirka 15 minutter, og der kom en og hjalp med at få den i et stort net, da vores net ikke var stort nok. Min makker havde ellers smidt sko og strømper for at kunne gå ud i vandet efter den, hvis vi ikke kunne få den i nettet.

– Endelig lykkedes det. Jeg kunne mærke, at jeg var helt oppe at køre, og jeg var ikke til at skyde igennem. Fisken vejede 9,9 kg, og den var hele 84 cm. Jeg var så stolt. Den var så stor, at jeg næsten ikke kunne bære den. Jeg gjorde fisken ren, for denne store krabat ville jeg prøve at få røget. Det har vi nemlig ikke prøvet endnu. Den glæder jeg mig til at smage, slutter han.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This