– En kammerat og jeg var taget til en af Vestjyllands mange P&T søer for at få lidt med hjem til fryseren, fortæller Jannick Jensen. – På førstedagen havde vi købt et dagskort ved Foersum Teglværksø, dog uden den store succes for nogen af os. Det blev til én fisk til hver på knap 12 timer. Fiskene ville intet den dag.

– På andendagen tog vi til Henne Put & Take. Her havde vi to timer til at jage en af de store fisk i søen. Efter knapt 30 minutter fik min makker en fin fisk på langsomt fisket gummi. Jeg havde nu vitterligt kun to minutter tilbage, så jeg kastede én enkelt gang mere. Pludselige mærkede jeg et godt hug inde fra brinken, hvorpå en god fight startede. Efter nogle fine udløb kunne jeg endelig lande den, og det gav blod på tanden for de andre fiskere omkring søen, der intet havde fanget endnu. Vi pakkede vores grej sammen, og kørte hjem til hytten for at rense de fisk vi havde. Og da vi nu havde fået blod på tanden, valgte vi at pakke grejet og tage til en ny sø, der var en ukendt sø for os begge.

– Da vi ankom, var der problemer med betalingen, da sø-ejerens mobilepay ikke duede, og da vi ingen kontanter havde på os, måtte vi hoppe i bilen for at skaffe dem. Da kortene var indløst, fik vi stængerne ude af bilen, og fiskelysten steg igen. Hurtigt fik vi placeret os to steder ved søen, som vi begge troede på.

– Der gik kun ganske få minutter, hvorefter min makker råbte til mig at han havde hug, og nogle minutter senere, var den første lille fine ørred på land. Han smed ud igen, og med det samme var der bid. På dette tidspunkt havde jeg intet mærket. På vej over til ham, sagde han, at fiskene ikke var super store, men de kæmpede fint.

– Jeg valgte at placere mig små 15 meter fra ham og kaste i samme retning. Så snart min sort/hvide OGP Bulldog i 6 grams versionen ramte overfladen i andet kast, forsvandt den i et tungt udløb. Forundret sagde jeg til min makker, at det nok ikke var en lille fisk….I samme sekund var han nu i gang med at hive sin tredje fisk ind.

– Vi er begge er super euforiske, og man kan mærke på stemningen, at nu raser fiskefeberen. Jeg står nu og kæmper med den fisk, som jeg fornemmer er stor, men har ikke set den endnu. Kort tid efter ser vi en side af fisken, og er hurtigt enig om, at den er over 3 kilo. Den er inde og vende på det lave et par gange, hvor jeg spotter, at blinket ikke sidder alt for godt. Nu får jeg rigtig nerver på og bliver nød til at kæmpe den mere følsomt og lade den tage de lange udløb.

Efter små 5 minutter begyndte den dog at vise svaghed, og kunne nu langsomt arbejdes ind mod bredden. Da jeg fik den ind på det helt lave, kunne jeg se, at mit net næsten ikke kan rumme den store tromle. Jeg fik det dog skovlet ind under, som nu var sikkert i nettet! Jeg udbrød med et skrig: HOLD NU K*FT DEN ER STOR. Inden vi vejer den skyder vi den til at være omkring de 4,5 kilo, men vægten gynger frem og tilbage og ender på 5,2 kilo. Fisken var hele 80 cm lang. Det er absolut den største P&T fisk jeg har set på egen hånd. Vi endte med 11 fisk fordelt på 2 mand i 4 timer.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This