– Den svenske fredning af havørreden er nu overstået, og det betyder, at man kan opleve et super fiskeri efter havørred eksempelvis på den svenske side af Øresund.

– Min kammerat Albin og jeg tog tidligt fra Göteborg mod Hälsingborg for et par dage siden, fortæller Tim Andersson. – Havet lå spejlblankt, da vi kom frem og temperaturen viste -1 grad. Vi fiskede i de kolde morgentimer straks nord for Hälsingborg uden nogen større tiltro til, at det skulle lykkes os at fange noget, og vi nød engenlig bare at være ude i det fantastiske vejr og lufte grejet. Vi prøvede flere pladser og bevægede os gradvist længere nordpå.

– Omkring frokost stod vi ude på et lille rev, da vi pludselig så en fisk i overfladen lige akkurat uden for kastehold. I kastet efter fik jeg en nedfaldsfisk, der røg af krogen lige inden landingen. Straks derefter lagde jeg et kast ud i området i håbet om, at den ikke havde været alene – og jeg blev straks belønnet med et seriøst hug. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en god fisk, men i det kolde vand var fighten ret udramatisk, og efter et par hurtige fotos kunne den flotte havørred du kan se ovenfor svømme retur til sit rette element.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This