SØREN DANBOE POULSEN var den 21. januar troppet om ved Julebæk udstyret med stang, hjul og gennemløber. Her fiskede han på revet og sydover, hvor han havde en enkelt følger, og da kan kom til Dykkerhuset vendte han om og fiskede den anden vej.

Flot, flot sølvblank fisk på 4,55 kilo til Søren Danboe Nielsen fra Nivå. Fisken huggede på en gennemløber.

– Havde igen en følger, som vendte lidt ude. Kastede i samme retning igen og lige foran stangspidsen vendte en rigtig god fisk. Den fik én chance mere, tænkte jeg, og sendte gennemløberen i retning af fisken, og da den ramte overflade sagde det: Småkage, fortæller Søren

– Den store fisk havde besluttet sig for at nappe min gennemløber og stak af i et vildt udløb. Den sprang fri af vandet to-tre gange, og så lagde jeg pres på den, for jeg kunne godt se, at enkeltkrogen sad helt yderligt. Efter 10 minutters fight med meget løs bremse, besluttede jeg mig for at kane den på det lave vand bag revet for at nette den her. Lige da vi nåede strandkanten, og jeg havde fisken halvvejs i nettet spyttede den krogen ud og hoppede ud af nettet. Jeg smed alt, jeg havde i hænderne og fik sparket fisken ind på land og fik gokket den, beretter Søren og afrunder.

– Lynende blank og med skæl der raslede af den. Så lå den der, og gloede på mig, og jeg kunne hjemtage banditten og redde aftensmaden. Sikke en morgen der eller var kold og klam. Dejligt, at man kan fange kystlaks på sjælland. Alle gællestave på fiskens første gællebue var stavformede, som de jo kun er på laks, slutter Søren D. Poulsen fra Nivå

Flot er fisken. Den er 73 centimeter lang og vejede 4,55 kilo. Stort tillykke med den.

Desværre har vi her på redaktionen ikke kunne afgøre, om det er det ene eller det andet. Om det er en laks, havørred eller hybrid – det kræver en skælanalyse. Men imponerende er den!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This