– Jeg havde fri fra butikken i dag, og sidst på eftermiddagen valgte jeg at køre alene ud for at teste min nye SG4 Power Game, fortæller David Sølling fra Mertz Jagt & Fiskeri. – Da jeg ankom til søen, jeg havde planlagt at fiske i, var der dog stadig is på… Jeg blev ærligt talt meget skuffet og havde kun 2 timer indtil solnedgang. Så jeg besluttede mig for at køre rundt og lede efter et isfrit vand, fordi jeg skulle altså bare ud og fiske! Og isen kunne ikke stoppe mig.

– I stedet valgte jeg at fiske i en Å, som jeg vidste ikke var frosset til og startede hurtigt mit fiskeri. Den første time mærkede jeg ingenting, så jeg valgte at køre til et andet spot cirka 1km længere nede af åen. Jeg har egentlig aldrig haft ret godt fiskeri i den her å, så mine forhåbninger til fiskeriet var ikke sat ret højt. Men det viste sig at være en rigtigt god idé at give den et forsøg mere i dag! På det nye spot fik jeg nemlig først en mindre fisk omkring de to kilo og tre kast senere så jeg en massiv tryk bølge bagved min agn, som fik åen til at gynge. Den fulgte bagved i et par sekunder, indtil jeg lavede et spinstop – og så blev agnen aggressivt inhaleret!!! Smask!

– Med det samme kunne jeg se, at det var en meget større fisk, end den jeg lige havde genudsat. Fisken tog hurtigt et langt udløb nedstrøms åen og gik rigtigt dybt, så jeg måtte gå med langs med åen og prøve at holde den ude af sivene. Efter en fight på 6-7 minutter kunne jeg lande denne fantastiske gedde på 10,2kg, og jeg kunne næsten ikke tro mine øjne da den lå i nettet. En 10+ gedde i en lille å! Det havde jeg godt nok ikke regnet med. Jeg ringede straks til min kammerart og fik ham til at køre ud til mig, så han kunne hjælpe med vægt og billeder, inden fisken forsigtigt blev genudsat efter alle kunstens regler.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This