Sidste år satte Christian Balle og Per Fischer 20.000 havørreder ud til de mange lystfiskere, der er kommet til under Corona-årene. Igen i år sætter der havørreder ud og endda flere. Det er lykkedes at få 16.000 havørreder fra fisketegnsmidlerne og derudover har Christian og Per rejst penge til yderligere 20.000 havørreder. Storsponsoren er i år By og Havn, og så er det fiskegrejsbutikker samt andre interessenter i et rigt liv i vandet omkring København, der har smidt penge til udsætningen. 

De mange fisk bliver udsat i sydlige København, hvor det forventes, at de over kort tid fordeler sig rundt i havnen, i Øresund og i det nordlige Køge Bugt.

De 16.000 fisk fra fisketegnsmidlerne er et forskningsprojekt sammen med DTU Aqua, hvor fiskene er mærket, og så skal man undersøge deres vækst og overlevelse. Derudover så er udsætningen i år tilmeldt Smolt-vagt, hvor frivillige i de første tre dage efter udsætningen overvåger udsætningsstedet samt holder måger og skarv væk fra de små havørreder.

Fiskene udsættes i dag søndag den 16 april. 

Støt selv havørredudsætningerne ved at indbetale direkte nu på mobilepay er 972994 – eller ved at købe dette mærke hos din lokale grejbutik:

Havørredudsætninger ved København

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This