Fiskeriet efter danske sildehajer er under en rasende udvikling, og i løbet er de seneste år, er der blev landet flere nye danmarksrekorder. 15.09.09 – DE ER GANSKE VIST blevet fanget i garn, men de giver et praj om, hvad der findes af hajer under overfladen i de danske farvande. Blandt andet kunne Hvide Sande-fisker Niels Henrik Bøndergaard torsdag den 27. august levere en noget usædvanlig fangst til Hvide Sande Fiskeauktion – han havde nemlig fanget en rævehaj. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Hajen, som blev fanget cirka 60 sømil sydvest for Hvide Sande, var hele 4,6 meter lang og vejede 195 kilo. Det er anden gang at Niels Henrik Bøndergaard fanger en rævehaj. Den første var dog væsentligt mindre og vejede "kun" 50 kilo.

Fredag den 28. august var det så Henrik Kristensens tur til at få en rævehaj indenbords – og endda af næsten samme størrelse, det fortæller TV/Midt-Vest. Dette eksemplar vejede cirka 200 kilo og var omkring fire meter lang. Det er anden gang i løbet af de sidste 14 dage, at Henrik Kristensen er med til at fange en rævehaj, hvilket betyder, at der i alt er landet tre af slagsen i Hvide Sande i år. Den sidste blev fanget 70 sømil vest for Hvide Sande, hvor hajerne jager brislinger for tiden.

En Gilleleje-fisker har tillige fået en haj i fangsten. Det var noget så sjældent som en grønlandshaj. Grønlandshajen lever normalt i de mere arktiske farvande. Den kan blive op til otte meter, og veje over 1000 kilo. Denne haj var dog et mindre eksemplar på "sølle" 2,17 meter, og den vejede lige omkring 100 kilo. Hajen blev fanget i trawl syd for Anholt på 40 meters dybde, beretter Ritzau.

Skulle du være blevet tændt på at fange en dansk haj, afholder Fisk & Fri i samarbejde med Havfiskeren.dk et tre dages togt efter Nordsøens sildehajer til blot 2800kr. Der er afgang fra Hirtshals torsdag d.24september kl.21:00, og med lidt held kan du nå at være med endnu. Send en mail til Gordon P Henriksen på gph@fiskogfri.com eller Casper Mølgaard på casper@havfiskeren.dk, hvis du vil tilmelde dig. Der er plads til i alt 13 mand.

Se eventuelt mere på www.havfiskeren.dk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This