– Dennis Rydam samt et par kammerater og jeg har været en vintertur på Sundet i Dennis´s Ryds 600 på målrettet fiskeri efter fladfisk, fortæller Christian “Sundfisker”. Resultatet er vi ganske tilfredse med. Vi fik cirka 100 fladfisk op og vende i løbet af dagen. Som forventet var der masser af isinger, men også godt med rødspætter, hvor iblandt det var et par ret pæne eksemplarer. Vi fik også en overraskende fed rognsvær skrubbe og en virkelig smuk rød knurhane. Derudover var der store mængder af hvillinger og en del småtorsk op til 1½ kg.

– Fiskeriet foregik på dybder fra 11 til 29 meter. Optimalfarver på taklerne skiftede fra plads til plads. Især røde og hvide farver fungerede godt i dag. Hovedagnen var børsteorm, men der blev også fisket med skalrejer og hvide Gulporm. Sidstnævnte gav dagens største rødspætter. Vi fiskede i den nordlige ende af Sundet. Undervejs besøgte vi Disken nord og syd, det dybe udfor Trykkerdammen, samt Lappegrunden som gav få men store rødspætter.

– Husk, at det tidlige forårs fladfiskeri er præget af, at fiskene er udlegede. Derfor bør de behandles nænsomt og genudsættes. Giv hurtigt tilslag for at undgå dybe krogninger. Et hurtigt foto og så er det ellers retur i vandet i en fart. Får du en stor ising vil den i mange tilfælde være i god stand og udgøre et godt måltid. Det kolde vintervand er spritklart, så afdæmpede farver på taklerne kan være et godt udgangspunkt. Men prøv dig frem. Turen i dag viste, at de forskellige pladser og dybder havde forskellige optimalfarver.Børsteormenes sværmning forventes at starte til fuldmånen i kommende weekend og det er tidens absolutte bedste agn. Knæk og bræk.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Dagens smukkeste fangst var nok denne skønne knurhane.

Dagens smukkeste fangst var nok denne skønne knurhane.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This