Johnny Jørgensen fangede denne drømmefisk under fiskeri efter aborrer i den lokale å. En enorm havørred på 7,2 kilo fordelt på 84 centimeter fandt fristelsen af en vrikkende fjordreje lidt for stor!

28.10.2011 – JOHNNY JØRGENSEN har på det seneste fanget godt med store brakvandsaborrer, og da han efter weekenden stadig havde lidt af de levende fjordrejer til overs valgte han at afslutte en god weekend med at bruge formiddagen mandag den 24. oktober i den lokale å, hvor aborrerne trækker op i ferskvandet. Her fangede Johnny en fisk han sent vil glemme…

– Jeg havde weekenden igennem også mærket langt større fisk, men som det ofte sker, så mister man krogholdet på helt store fisk, fortæller Johnny. – Og det var netop en af de store fisk, som allerede i mit andet kast denne mandag, huggede på rejen. Efter et hurtigt tilslag syntes jeg egentlig ikke det føltes som det vilde, men jeg var helt klar over at det ikke var en aborre, som jo giver langt flere hurtige ryk og ofte svømmer zigzag i forsøget på at undslippe, fortsætter Johnny.

– Da jeg havde spolet cirka en trediedel af linen ind gik fisken amok og jeg kunne ikke gøre andet end at håbe på den ville holde sig fri af fortøjringspælene Til mit held holdt den sig midt i åen det første stykke tid, og derved kunne jeg trætte den lidt. Fisken gik dybt og svømmede vidt omkring, men det var først da den ville over til modsatte bred at sveden virkelig kom frem. Tre både lå fortøjret derovre og på et tidspunkt kunne jeg mærke den ene båds køl skrabe imod linen. Alt kunne have gået galt på det tidspunkt, for jeg havde lagt maksimalt pres på fisken og bremsen helt i bund på mit Shimano Stradic 2500. Efter det forsøg på at "save" min line over, var det som om at den tabte modet. Den fulgte med ud midt i åen igen og gik højt i vandet uden de lange udløb. Nu så jeg fisken for første gang og den rundede lige overfladen inden det sidste lille udløb. Stille kunne jeg nu kane den ind i mit – det var en rigtig stor havørred!

– Hvor længe fighten tog ved jeg ikke, det føltes som en evighed og mine hænder rystede helt vildt efter adrenalin-chokket. Den eneste lystfisker ved åen, udover mig selv, kom med en vægt og den viste 7,2 kilo og dermed en voldsom forbedring af min personlige rekord, slutter Johnny i sin rapport til Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This