Henning Trier, der er kendt for sine mange og store havørreder langs de sjællandske kyster, har haft en lille pause i fiskeriet. Men – forleden fik han endelig tid til en tur ud til sine elskede kystpladser.

– Det var min første fisketur i alt, alt for lang tid, fortæller han. – Jeg havde helt glemt, hvor fantastisk det er at bevæge sig ud langs kysten en stille morgen, og allerede på vej til fiskepladsen gik jeg i fisketrance. Jeg glemte deadlines, alt stress og nød bare fuglenes kvidren og det at være være afsted.

– Egentlig havde jeg ikke de store fangstmæssige forhåbninger, da jeg ikke havde fingeren på pulsen med, hvor fiskene var, så jeg kørte på rutinen – dvs. bombarda og rørflue på L-rig. Allerede efter 10 minutters fiskeri, var der en fisk, som vækkede mig fra trancen, og uden de store svinkeærinder kom en fin havørred på 52 cm på land. Den blev hurtigt efterfulgt af en lang og slank fisk, som kom ud igen. Der var helt sikkert godt med fisk inde, og da jeg havde fisket i en time, havde tre havørreder været på land. Den sidste af dem viste sig at være en flot havørred på 63 cm, som jeg først troede var noget mindre. Det var først, da den blev kanet på land, at det gik op for mig, at det var en flot havørred på den rigtige side af 2,5 kg.

– Den næste time skete der ikke det store, men pludselig blev stangen flået ud af hånden på mig, og en stor blankfisk gik fri af vandet 20 meter fra mig. Fisken fightede som en vild steeelhead, og var mere ude af vandet end i vandet. Efter 10 minutter var den grydeklar og gled ind på land. Det var en flot fisk på 3,6 kg.

– Efter lidt fotografering gik jeg i gang igen, og i første kast var der endnu en stor blankfisk, der drønede på rørfluen. Den var tydeligvis større, end den jeg lige havde fanget, men den holdt sig mest til de lange og tunge udløb. Den sprang kun et par gange og var grydeklar allerede efter fem minutter. Dagens tredje fisk over 60 cm var på land, og den vejede 4,2 kg samt målte 72 cm. Jeg havde næsten ikke nået at slappe af og komme i zenmode, men det gjorde nu ikke noget med de super flotte fisk, der var kommet på land, slutter han.

 

Harald Nyborg

 

3,6 kilo sølv til Henning Trier. Den på 4,2 kilo kan du se øverst i nyheden.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This