– For anden dag i træk ringede vækkeuret kl.03:30, fortæller Christian Willer. – Og dette på trods af, at den står på påskeferie. Årsagen skal findes i akut fiskefeber. I øjeblikket er det nemlig højsæson for havørredfiskeriet, og det skal udnyttes.

– Min morgentur på Møn i forgårs bød på havblik og den smukkeste solopgang med ildrød himmel samtidig med, at månen forsvandt i baggrunden. Til gengæld bød havet kun på en enkelt revfisk, som gik til makkeren Bo. Efterfølgende tog jeg til den lokale kyst og nappede to havørreder på 20 minutter og fik tanket lidt selvtillid.

– Her i går morges var solopgangen mere ordinær, men der var til gengæld kommet mere vind til. Vi landede på Møn lidt over kl.05:00 og var i vandet kl.05:30. Allerede efter 10 minutter sagde det knald på min stang, hvorefter en hvis herre tog ved det, der var for enden af linen. Første gang, den gik fri af vandet, kunne jeg se, at der var lidt størrelse på den. Feeedt….Den valgte så igen og igen at gå fri af vandet, og jeg kunne kun stå med det største smil på læberne. 6-7 gange i alt kom den springende op af vandet, men til sidst rullede den ind over netkanten, og makkeren sagde tillykke.

– Den så sgu fin ud, og er årets største for mit vedkommende indtil videre. 65 centimeter og 2,5 kilo sagde målene på den. Elleve ture skulle der til for at få en med lidt størrelse på, og glæden over den var stor. Så se at slippe sofaen og tag på kysten. Tobiserne er der nu, og derfor er chancen for en jagende sulten havørred større end nogensinde lige nu, slutter Christian.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This