Rekordudvalget har i forbindelse med digitalisering af rekordmapperne gennemgået alle gamle rekorder, og i den forbindelse er der opdaget flere fejl i rekordlisterne, som vil blive opdateret i den kommende tid.

 • Den danske rekord i bækørred på 6,71 kg fra 1994 slettes. Fotoet gav mistanke om, at fisken var en havørred, og derfor er en vedlagt skælprøve blevet sendt til DTU Aqua, der har bekræftet, at det var en havørred. Den bækørred, der i forvejen var rekord i 6 kgs-klassen er indsat som ny Dansk rekord.
 • Rekorden for grå knurhane i 4 kgs-klassen på 625 g fra 1997 viste sig at være en rød knurhane. Den flyttes derfor til rød knurhane, hvor 4 kgs-klassen er ledig.
 • Den danske rekord for grå knurhane på 736 g fra 1982 var også en rød knurhane. Da den er mindre end den gældende rekord for rød knurhane, bliver den slettet. Alle rekorder for grå knurhane er derfor ledige på nuværende tidspunkt.
 • Den laks på 5,0 kg, der er godkendt som rekord i 4 kgs-klassen fra Uggerby Å (1989), ligner en havørred. Billedet er sendt til DTU Aqua, som også mener, at fisken er en havørred. Rekorden slettes.
 • Den gældende rekord for sømrokke (Øresund 1984) har vist sig at være en tærbe. Da den er mindre end den gældende rekord for tærbe, bliver den slettet.

Rekorden for grå knurhane er som skrevet ledig, og da den kan fanges forhodsvis let, med lidt orm, fiskekød eller en reje må vi formode, at den snart bliver taget igen af en dygtig lystfisker.

  Modtag fiskepost med nye artikler

  Nu er du tilmeldt.

  Share This